Ny chefredaktør for B.T. vil rykke på nettet

Medierne skal ikke være så bange for at 'forære' nyhederne væk. På nettet findes det største potentiale for indtjening, lyder det fra B.T.s nye ansvarshavende chefredaktør, Peter Brüchmann.

Medierne skal ikke være så bange for at 'forære' nyhederne væk. På nettet findes det største potentiale for indtjening, lyder det fra B.T.s nye ansvarshavende chefredaktør, Peter Brüchmann.

Hvad er din vision for B.T.?

»Det er vel at udnytte et af de største mediepotentialer nemlig Bt.dk og derudover at vinde så store markedsandele for det trykte medie som muligt,« svarer den nyudnævnte ansvarshavende chefredaktør, der kommer fra en stilling som leder af B.T.s sportsredaktion.

B.T. er allerede i gang med en omstillingsproces, hvor alle redaktionelle medarbejdere både leverer til nettet og til papiravisen.

»Medierne og også B.T. har været bange for at give nyhederne væk gratis, men annoncekurven for nettet og den trykte avis kommer til at krydse hinanden, så der er mest indtjening på nettet. Antalsmæssigt har vi også flere i tale på Bt.dk end på print,« siger den 44-årige ansvarshavende chefredaktør.

Han vil derfor satse på at tage meget mere udgangspunkt i nettet. Nye medier som web-tv vil han også kigge på. Hvis avisen for eksempel har en Robert Hansen til at skrive om 'Vild med Dans', skal det måske foregå i en blog på nettet, som så bliver brugt i avisen – måske i en redigeret form.

Peter Brüchmann søgte stillingen, både fordi han kan lide produktet og medarbejderne.

»Det er en sindssygt omstillingsparat organisation. Jeg synes i nogle tilfælde, at medarbejderne er mere omstillingsparate end cheferne. Jeg oplever medarbejdere på over 50 år tage initiativ til, at deres historier skal lanceres på nettet. De har set, at deres udviklingspotentiale ligger der,« siger Peter Brüchmann.

Af forgængeren Arne Ullum har han lært meget – især om ledelse og forandring samt ikke mindst, hvordan man måler præstationer.

»I min aftale som redaktionschef for sporten var der for eksempel klare punkter for, hvordan jeg skulle performe. B.T. er meget langt fra det gamle fagredaktørbegreb om, hvad god ledelse er. Dengang man troede, at en god journalist også vil være en god leder,« siger Peter Brüchmann.

B.T.s chefredaktion kommer nu til at bestå af Peter Brüchmann som ansvarshavende chefredaktør og Birgitte Bollerup som chefredaktør for Bt.dk. Chefredaktør Tina Christel Kristensen var ifølge Business.dk i spil til stillingen som ansvarshavende chefredaktør. Hun forlader avisen som konsekvens af, at hun ikke fik jobbet. Hendes stilling genbesættes ikke.

0 Kommentarer