Ny chefredaktør på Nordjyske: ”Forandringerne kan vi ikke løbe fra”

Efter en periode med flere fyringsrunder og en ny i horisonten bliver Søren Christensen ny chefredaktør på Nordjyske. ”Jeg har stor forståelse for den usikkerhed, fyringer fører med sig”

Det seneste halve år har været en tumultarisk tid på Nordjyske Medier.

Der har i foråret været to fyringsrunder i mediehuset, og i maj blev blev den daværende chefredaktør, Per Lyngby, afskediget. Og i 2020 lurer endnu en fyringsrunde i mediehuset.

Det er med den historik in mente, at Søren Christensen, der i dag er blevet præsenteret som ny mand i redaktørstolen, i efteråret tiltræder som ny chefredaktør på Nordjyske.

”Hvis du søger på Nordjyske på Journalisten, kommer der fyringsrunder op. Det er en del af branchen. Det er en betingelse. Men vi skal finde en gejst i, at vi også fremover kan lykkes og fokusere på de resultater, vi laver,” siger han.

Søren Christensen har de seneste fem år været adm. direktør og ansv. chefredaktør på Bornholms Tidende. Inden da var han chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

“Generelt har jeg haft fem fantastiske år på Bornholms Tidende. Avismæssigt er det et smørhul. Avisens betydning på øen er stor, og det har været spændende at være med til at lave ændringer her. Det er et af branchens bedste job.”

Har forståelse for, at fyringer fylder meget

Han er meget bevidst om, at medarbejderne på Nordjyske har oplevet markante ændringer i den seneste periode.

Der har været to fyringsrunder alene det sidste år, og når du kommer, er to chefredaktører også gået. Der er også en ny sparerunde på vej i 2020. Hvad vil du gøre for at sikre, at medarbejderne har det godt oven på det?

”Forandringerne kan vi ikke løbe fra. Hvis ikke man er til forandringer, skal man finde noget andet at lave.”

Kan du forstå, at fyringerne fylder meget hos dem?

”Det forstår jeg. Det fylder også meget hos mig. Men jeg kan ikke ændre på, at det er et vilkår, at vi skal se på, hvordan vi har bygget forretningen. På Bornholm har vi også været igennem mange af de samme ting. Vi skal tænke kreativt og positivt, for der ligger masser af god energi i det.”

En dna, hvor man tør prøve nyt

Han ser overordnet meget frem til at begynde på Nordjyske Medier.

”Der er en dna, hvor man gerne vil prøve nye ting i Nordjyske. Det er der stor brug for i fremtiden. Det glæder jeg mig meget til,” siger han.

”Nordjyske Medier står over for store udfordringer. Jeg tror, jeg kan bidrage med noget der. De strukturelle ændringer, vi ser i mediebranchen, kræver, at vi er super skarpe på vores rolle og gør op med den måde at lave avis på, som vi har gjort det i mere end 100 år.”

Til Journalisten siger tillidsrepræsentant Max Melgaard, at han håber, den nye redaktør har fokus på også at holde papiravisen i hævd. Det forsikrer Søren Christensen, at han har.

”De gamle papiravisers forretning flytter over på andre platforme, og der skal vi være med. Vi skal udvikle den digitale forretning, men vi skal også udvikle den fysiske avis. Vi skal have respekt for, at flere tusinde nordjyder henter deres avis i postkassen hver dag.”

Hvad er din vision for, hvad der skal ske på Nordjyske?

”Jeg skal mødes med folk derinde i morgen. Jeg er en chef, der lytter meget til de mennesker, der er på avisen, og hører, hvilke tanker de gør sig. Jeg kommer derind med åben pande og åbne arme og vil gerne lære. Derefter vil jeg komme med mine input og kunne sige mere om det.”

Søren Christensen tiltræder som chefredaktør på Nordjyske Medier i løbet af efteråret. Når det sker, fratræder konstitueret redaktør Lars Jespersen og forlader mediehuset.

0 Kommentarer

Læs også

Valget af chefredaktør på Bornholms Tidende overrasker på Nordjyske

Valget af chefredaktør fra Bornholms Tidende overrasker på Nordjyske

07. AUGUST 2019
NordjyskeHan har haft en meget klar vision

Nordjyske napper chefredaktør fra Bornholms Tidende: ”Han har været meget klar om sin vision”

07. AUGUST 2019

Nordjyske nedlægger 16 stillinger – lukker dagblad og tv-station

30. APRIL 2019