Ny chef på Journalisten vil styrke det visuelle

Efter otte års fravær er Troels Evold Widding nu tilbage på Journalistens redaktion. Han vikarierer for chefredaktør Jakob Elkjær det næste halve år og vil fastholde Journalistens mediekritiske linje.

Efter otte års fravær er Troels Evold Widding nu tilbage på Journalistens redaktion. Han vikarierer for chefredaktør Jakob Elkjær det næste halve år og vil fastholde Journalistens mediekritiske linje.

Troels Evold Widding er navnet på fagbladet Journalistens nye chefredaktør. Han kommer fra en stilling som chef for det nu lukkede livsstilsmagasin Arena, men har lavet magasiner de sidste 10 år.
Nu skal han vænne sig til rollen som chef på en mediekritisk redaktion, men det skræmmer ham ikke:
»Grundlæggende er det journalistiske håndværk det samme, om du sidder på et blad som Arena, eller du laver Journalisten. Det er bare lidt forskellige historier, der bliver fortalt.«

Troels Evold Widding var praktikant på Journalisten tilbage i 1996 og var senere to år samme sted som journalist fra 1999-2001. Det har givet ham en solid, mediekritisk ballast, som han får glæde af nu, hvor han selv får lov at styre profilen på bladet. Men profilen bliver ikke meget forskellig fra den hidtige redaktør Jakob Elkjærs, der har lagt vægt på at forholde sig kritisk til medier og medieudvikling.

»Jeg synes, det er ekstremt vigtigt, at vi debatterer medierne internt og følger udviklingen i branchen. For den er aldrig gået så hurtigt som nu,« siger den nytilkomne redaktør.

Et eksempel på en problematik, der er dukket op de senere år, er den stigende mængde af citathistorier på nettet, hvor en historie hurtigt spreder sig mellem medierne.

»Der kan hurtigt ske en erosion i historien. "Modeugen vil søge om flere penge" bliver til "Modeugen kræver flere penge", der så ender med at blive "Ultimatum fra Modeugen: Giv os flere penge nu!" Det er udbredt, men jeg har ikke hørt det debatteret. Og jeg ved, der sidder journalister og kilder til de oprindelige historier, der føler sig trådt over tæerne.«

Troels Evold Widding mener også, det er vigtigt, at Journalisten skal blive endnu bedre til at formidle visuelt.

»Jeg synes, det kan være svært at se, at vi faktisk har nogle af verdens dygtigste fotografer i Danmark.«

Og han vil forsøge at sikre, at der fremover skal være noget visuelt i bladet, som sidder fast på nethinden, når bladet er læst til ende.

»Hidtil har der været mange gode historier, som jeg har husket, når bladet blev lukket. Men nu skal der også være flere billeder, der hænger fast.«

Hvis du vil 'se giraffen', så er her et interview med den nye redaktør.

0 Kommentarer