Ny Cavling-komite udpeget

DR-journalist Kurt Strand fik flest stemmer, da medlemmerne af DJ's hovedbestyrelse i dag valgte fem nye medlemmer til Cavling-komitéen for de kommende tre år. Se her de nyvalgte.

DR-journalist Kurt Strand fik flest stemmer, da medlemmerne af DJ's hovedbestyrelse i dag valgte fem nye medlemmer til Cavling-komitéen for de kommende tre år. Se her de nyvalgte.

Tre gengangere og to nye ansigter præger komitéen, der for den næste tre-årige periode – 2010-2013 – skal afgøre, hvem i Danmark der har gjort sig fortjent til mediebranchens mest prestigefyldte pris.

Med 10 stemmer ud af i alt 56 afgivne stemmer blev Kurt Strand den store stemmesluger og får dermed lov til at fortsætte endnu en runde som medlem af Cavling-komitéen.
De øvrige gengangere bliver freelancejournalist Abelone Glahn (Kreds 2) og journalist fra Ekstra Bladet Marianne Nielsen (Kreds 1).
De to nye er journalist og studievært på DR Midt&Vest Torben Møller (Kreds 5) og journalist på Nordjyske Medier Kirsten Pilgaard (Kreds 6).

Ud af komitéen ryger dermed freelancefotograf Carsten Ingemann og kommunikationschef Ulla Krag Jespersen, der ellers begge havde ønsket genvalg.

De øvrige nominerede til Cavling-komitéen, som ej heller blev valgt ind, var Lars Rugaard (Kreds 2), Hanne Ried Larsen (Kreds 5) og Max Melgaard (Kreds 6).

Alle medlemmerne af DJ's hovedbestyrelse kunne hver stemme på fire medlemmer, og med 14 tilstedeværende blev der i alt afgivet 56 stemmer.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af Journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).

Prisen gives til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

0 Kommentarer