Ny Cavling-komité på plads

Den nye Cavling-komité kom på plads i går. Her kan du læse, hvem der skal uddele Danmarks mest eftertragtede journalistpris de næste tre år (opdateret kl 11.00 med kommentar fra den nye formand)

Cavling-komitéen består nu af fire gange Gaard og en Møller.

Det står klart, efter at Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse i går udpegede de fem personer, der skal udvælge den fremmeste danske journalistik de næste tre år:

 

Kirsten Pilgaard, journalist, NORDJYSKE Medier (genganger, nu formand)

Lea Korsgaard, journalist og forfatter, Zetland (nyvalgt)

Ida Ebbensgaard, vært og journalist, DR, P1 Morgen (nyvalgt)

Lars Rugaard, journalist, freelance (nyvalgt)

Torben Møller, journalist, DR Midt og Vest (genganger)

 

”Det var et svært valg mellem mange gode kandidater. Jeg synes, vi har fået en rigtig god komité med en god blanding af erfaring og talent. Det betyder meget for prisen, at komiteen har en bred sammensætning, når der skal vælges landets bedste journalistik i Danmark,” siger Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, på forbundets hjemmeside.

 

Den nye formand

Journalisten har fanget den nye formand Kirsten Pilgaard til en kort kommentar.

Tillykke med formandsskabet. Hvordan er det?

Det er dejligt, for det, synes jeg da, er en ære.

Hvordan vil vi kunne mærke, at det er dig, der har indtaget formandsposten?

Jeg tror ikke, at man vil kunne mærke det, for jeg har ikke nogle revolutionere planer i skuffen i forhold til, hvordan det er forløbet tidligere. Nu fornyede man sig jo sidste år i forhold til at flytte selve festen, og det, synes jeg, var et godt skridt i den rigtige retning. Jeg håber, at vi bliver ved med at få lige så mange gode forslag ind – især fra de nye medier. En god historie kan serveres på rigtigt mange måde, og popper hele tiden nye måder frem.

Jeg bliver jo en anden formand, for jeg er jo en anden person, men jeg har ikke selv tænkt mig at lave en masse om.

Sidst vi talte sammen, der lå det i luften, at man ikke skal være bange for at få ørerne i maskinen som Cavling-medlem. Nu er du helt i forreste geled, hvad tænker du om det?

Det er helt i orden, at alle har en holdning, for det har vi jo som journalister. Vi er glade for at debattere vores fag. Specielt Cavling. Det er rigtigt godt, men det har ligget sådan i kortene, at komitéen ikke taler om det offentligt.

 

Opdateret kl 11.00 med kommentar fra den nye formand

1 Kommentar

Erik Svarre
24. MAJ 2013
Jeg tænker tilbage på de gode
Jeg tænker tilbage på de gode gamle dage, da udvælgelsen skete ved direkte demokrati. Men demokratiets tid i DJ ER jo forbi. Egentlig underligt, at forbundet er så kritisk mod den nye offentlighedslov. Den skulle ellers passe fint til den fascistiske stil, der hersker i foretagendet.