Nuancering efterlyses: Visse kloge hoveder mangler faktisk job!

LEDIGHED. Jeg fik kaffen galt i halsen, da jeg mandag den 14. april kunne læse en historie i Politiken om mangel på blandt andet kommunikationsfolk i hovedstadsområdet, påvist i en undersøgelse af Dansk Erhverv.

LEDIGHED. Jeg fik kaffen galt i halsen, da jeg mandag den 14. april kunne læse en historie i Politiken om mangel på blandt andet kommunikationsfolk i hovedstadsområdet, påvist i en undersøgelse af Dansk Erhverv. Jeg må sommetider tage mig til hovedet over mediernes usaglige og ukritiske tilgang til deres stofområder, men denne historie slår da alt. En hurtig gennemgang af ledige akademikere med humanistisk baggrund vil vise, at der p.t. står hundredvis af ledige hænder klar til at påtage sig kommunikationsarbejde – mange endog særdeles velkvalificerede med flotte diplomer fra både universiteter og journalisthøjskolen, men med den vanskelige udfordring forude at finde nok erfaring til at blive fastansat i en temmelig indspist kommunikationsbranche, hvor de samme folk cirkulerer rundt fra job til job, og hvor viljen til at satse på oplæring og nye talenter er næsten lig nul.
Faktum er, at der for hver opslåede kommunikationsstilling i hovedstadsområdet er mellem 200 og 300 ansøgere, og at der i provinsen kun bliver opslået et fåtal af stillinger i denne kategori. Jeg taler – måske ikke overraskende – af egen erfaring og må således konstatere, at jeg som cand.mag. i Virksomhedskommunikation fra SDU efter snart to år endnu ikke er lykkedes med en fastansættelse til trods for et væld af kreative ansøgninger, jobsamtaler, personlighedstests, kurser og et, synes jeg selv, ganske omfangsrigt CV. Det skal ikke lyde som en personlig klagesang, men jeg savner ærlig talt en nuanceret debat og viden omkring ledigheden i Danmark, især hvad angår akademisk arbejdskraft.
Det helt overordnede problem synes at være, at arbejdsgiverne kun tør fastansætte folk med mange års erfaring til trods for yderst fordelagtige støtteordninger, nyuddannedes flotte eksamensresultater og en konstant stigning i relevante studiejob, praktikordninger m.m. Jo før Dansk Erhverv tager denne konstatering alvorlig, og jo før medierne begynder at spørge ind til kernen, må al snak om mangel på kloge hoveder forstumme. Hvis Dansk Erhverv i ramme alvor mener, de har medlemmer, som mangler kommunikationsmedarbejdere, skal de være mere end velkommen til at kontakte mig aldeles omgående! /

Christian Aabo, cand.mag., Odense C

0 Kommentarer