Nu vil Journalisthøjskolen også faktatjekke

Efter at Detektor har afsløret flere fejl og unøjagtigheder i Journalisthøjskolens optagelsesprøve, vil skolen nu selv indføre faktatjek.

Efter at Detektor har afsløret flere fejl og unøjagtigheder i Journalisthøjskolens optagelsesprøve, vil skolen nu selv indføre faktatjek.Thulebasen er ikke lukket. Og man kan ikke fængsles, alene fordi man er mistænkt.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole blev grebet i flere fejl, da DR-programmmet Detektor gennemgik årets optagelsesprøve.

Det får nu skolen til at ændre procedure, så videnstensten næste år bliver udsat for bedre faktatjek, siger rektor Jens Otto Kjær Hansen til Detektor.

"Vi laver simpelthen en form for fakta-kontrol, hvor vi systematisk siger 'hvilke påstande fremsættes egentlig her, og hvordan ved vi, at de er sikre?'", siger Jens Otto Kjær Hansen til Detektor.

"Vi skal i den grad være helligere end de hellige, fordi vi netop står for at uddanne de unge mennesker til ikke at begå den type fejl. Så må vi selvfølgelig ikke begå dem," uddyber Jens Otto Kjær Hansen.

0 Kommentarer