Nu søger Berlingske Nyhedsbureau journalister

Se jobopslaget her. »Det skal gerne være sådan, at vores medarbejdere synes, det er sjovere at gå hjem fra arbejde og have lavet ti telegrammer end ni,« uddyber ny bureauchef Jakob Weiss til Journalisten.dk.

Se jobopslaget her. »Det skal gerne være sådan, at vores medarbejdere synes, det er sjovere at gå hjem fra arbejde og have lavet ti telegrammer end ni,« uddyber ny bureauchef Jakob Weiss til Journalisten.dk.

"Mener du, at hurtighed er mere end en sur, professionel pligt? Har en brændende lyst til at skrive hurtigt, effektivt og præcist? Så får du chancen for at vise det nu."

Sådan indleder Berlingske Media et jobopslag, der for kort tid siden er lagt på koncernens hjemmeside. Under overskriften 'Berlingske Medias Nyhedsbureau søger journalistiske kuglelyn' er bladhuset på udkig efter medarbejdere. Det nye bureau skal tage kampen op mod Ritzau.

Opslaget kommer samme dag, som Berlingske Nyhedsbureau har fået en chef. Jakob Weiss skifter med øjeblikkelig virkning fra at være nyhedschef på Berlingske til at være bureauchef.

I opslaget søges "et antal reportere", der gerne må have erfaring med lyd.

"Nyhedsbureauet skal døgnet igennem levere nyheder og opdateringer til alle medier, der er en del af Berlingske Media familien, bl.a. Berlingske, BT, Urban, Midtjyske Medier, Radio24Syv og Jyske Vestkysten. Vi søger almene journalister med præferencer inden for henholdsvis indland, udland og politik," lyder det også.

Journalisten.dk har bedt den nye bureauchef Jakob Weiss uddybe, hvilke journalister, han vil lede efter.

»Jeg går helt klart efter nogle reportere, som er konkurrencemennesker. Det skal gerne være sådan, at vores medarbejdere synes, det er sjovere at gå hjem fra arbejde og have lavet ti telegrammer end ni,« siger Jakob Weiss.

Han fortæller, at Berlingske Nyhedsbureau skal bruge cirka 20 medarbejdere alt i alt. Det er endnu uvist, hvor mange af dem, der skal findes internt i Berlingske Media. 

»Det er selvsagt også vigtigt, at vi ansætter nogle, der er hurtige. De skal synes, det er fantastisk at have fart på,« siger han.

I opslaget står, at Berlingske Nyhedsbureau søger "almene journalister". Lisbeth Knudsen fortalte til Journalisten.dk i onsdags, at bureauet søger »generalister«.

»Man får ikke et fast stofområde, så vi søger journalister med en generel indsigt og forståelse. Men vi vil meget gerne have, at de har en særlig interesse for politik, udland eller indland,« siger Jakob Weiss.

I næste uge tager han på rundtur til de medier, der skal aftage nyhedsbureauets produkter, for at høre, hvad de efterspørger.

Der er sidste frist for at søge job på Berlingske Nyhedsbureau fredag 18. november.

0 Kommentarer