Nu skal sexisme blandt DJ-politikere undersøges

DJ har et problem med sexisme i det politiske miljø, som koster i den politiske talentmasse, siger hovedbestyrelsesmedlem Freja Wedenborg. Nu har hovedbestyrelsen givet hende bred opbakning til en ekstern undersøgelse af problemet

En omfattende, ekstern undersøgelse blandt alle fagligt aktive i DJ-regi skal kortlægge, om DJ’s politiske organisation har problemer med sexisme og seksuelle krænkelser.

Det forslag har hovedbestyrelsesmedlem Freja Wedenborg fremsat på hovedbestyrelsesmødet og fået bred opbakning til.

Selv er hun ikke i tvivl om, at DJ har problemer med sexisme i den politiske del af organisationen. Og det koster i den politiske talentmasse.

”Jeg har hørt fra mange gennem tiden og også oplevet på egen krop, at det er et problem, når man er kvinde – og måske især når man er ung kvinde – og fagligt aktiv. Og jeg ved, at flere rigtigt, rigtigt dygtige fagligt aktive gennem tiden har valgt ikke at genopstille på grund af det her problem,” siger Freja Wedenborg.

Hun ønsker ikke på nuværende tidspunkt at uddybe, hvad hun selv har oplevet.

”Nej, nu har jeg foreslået en undersøgelse, så vil jeg fortælle det der,” siger hun.

Forslaget om en ekstern undersøgelse blandt de fagligt aktive i DJ kommer, blandt andet efter at observatør i hovedbestyrelsen Tina Mellergaard i et debatindlæg hos Journalisten har kritiseret den politiske ledelse i DJ for at være blinde for sexisme.

Studerende med i undersøgelsen

Freja Wedenborg lægger op til en ekstern undersøgelse, der også omfatter studerende og tidligere aktive i de politiske grupper.

”Det er vigtigt, at vi både får snakket med studenterpolitisk aktive og folk, der er aktive på den ene eller den anden måde – i hovedbestyrelsen, i kredsene, i specialgrupperne eller som ansat i DJ,” siger Freja Wedenborg.

Hun ønsker også, at undersøgelsen går ’lidt tilbage i tiden’, uden på forhånd at have lagt sig fast på, hvor langt tilbage det skal være.

Spørgsmålene i undersøgelsen skal udarbejdes i samarbejde med Kvinfo eller andre, som kan rådgive om at spørge korrekt ind til sexisme og seksuelle krænkelser, mener Freja Wedenborg.

”Det vigtige er for mig, at undersøgelsen bliver lavet på en måde, så man ikke lukker ned for noget med den måde, man spørger på.”

Vigtigt, at DJ-politikerne går forrest

Hun er ikke i tvivl om, at der skal en ekstern undersøgelse til, hvis DJ skal have et reelt billede af situationen.

”Selvfølgelig skal det være eksternt, er du tosset,” siger Freja Wedenborg.

”Det er svært at have tiltro til at komme med sådan nogle fortællinger her til den instans, man har oplevet det i. Det er jo ret følsomme oplevelser, man taler om,” siger hun.

Hun understreger, at DJ også iværksætter en række initiativer mod sexisme for medlemmerne, blandt andet bedre uddannelse af tillidsrepræsentanterne.

”Men som et led i det er det også vigtigt, at vi går forrest og rydder op i vores eget arbejdsmiljø,” mener Freja Wedenborg.

Hovedbestyrelsen har vedtaget, at forretningsudvalget skal fremsætte forslag til en konkret udformning af undersøgelsen. Freja Wedenborg forventer, at undersøgelsen bliver gennemført i løbet af efteråret.

0 Kommentarer

Læs også

Debat: Måske ser vi ikke den sexistiske kultur, fordi vi selv er en del af den

Debat: Hvad gør vi, når de, der skal gå forrest, selv er tonedøve over for upassende adfærd og sexisme?

23. SEPTEMBER 2020
Tine Johansen

Ofre for sexisme gik ikke til tillidsmanden – nu vil DJ sætte ind

24. SEPTEMBER 2020
Undersøgelse viser omfattede problemer med sexisme på TV 2 Fyn

Undersøgelse viser omfattende problemer med sexisme på TV 2 Fyn

06. OKTOBER 2020
<span class=Tillidsrepræsentant er rasende efter sexismesag på Ekstra Bladet: ”Jeg er blevet løjet lige op i ansigtet” ">

Tillidsrepræsentant rasende efter sexismesag på Ekstra Bladet: ”Jeg er blevet løjet lige op i ansigtet” 

18. SEPTEMBER 2020