Nu laver Fynske Medier aviser juleaften

Nu udkommer Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis alle årets 365 dage. »Der er mange grædekoner, der siger, at aviserne snart er på vej til ikke at kunne udkomme alle ugens syv dage. Vi går i den modsatte retning,« siger Per Westergård, chefredaktør på Fyens Stiftstidende. (opdateret 13.58 med kommentar fra Claus Holtzmann, redaktionsleder på JydskeVestkystens nyhedsredaktion)

I foråret tog Fynske Medier en chance ved at sætte prisen på avisabonnementerne op. Til gengæld ville læserne få avis på alle årets dage, hvor der tidligere var fem avisfri dage på Fyn.

»En af vores overvejelser var: hvor mange vil sige nej til det her? Vi gamblede på, at abonnenterne er glade for vores avis, og tanken om, at de kan få mere, vil få dem til at springe på, selv om de skulle betale lidt mere. Heldigvis var det dog tilfældet, og kun 200 mennesker ud af vores samlede oplag på 65.000 meddelte os, at de ikke ville betale mere,« siger Per Westergård, chefredaktør på Fyens Stiftidende.

Per Westergård siger, at flere andre aviser, blandt andet JydskeVestkysten, også er begyndt at udgive avis alle årets dage. Og for ham er det et bevis på, at avisen ikke er død.

»Der er mange grædekoner, der siger, at aviserne snart er på vej til ikke at kunne udkomme alle ugens syv dage. For mig er det interessant, at vi i stedet for at gå ned i udgivelsesdage går i den modsatte retning. Trykte aviser har adskillige gode år for sig endnu, og det kan vi jo også se ved, at vi hos Fynske Medier har haft oplagsfremgang de seneste to år,« siger Per Westergård.

Per Westergård lægger ikke skjul på, at det er økonomisk fordelagtigt at udkomme alle årets dage.

»Det har betydet, at vi har øget abonnementsprisen lidt, men det er sket på frivillig basis for læserne. De har selv kunnet takket nej til de fem ekstra udgivelser. Det er der meget få, der har gjort, så økonomisk har det været en god ting for os. Og det har bekræftet os i, at vi har meget loyale læsere,« siger han.

Chefredaktøren anerkender dog, at det tærer lidt ekstra på journalisterne på aviserne.

»Vi har ikke prøvet at udkomme den 25. december før, så det kan ved gud mærkes i huset. Samtlige redaktioner har travlt med at forskudsproducere i et andet omfang, end vi har været vant til. Lige præcis i denne periode bliver der knoklet mere end normalt, så vi kan leve op til vores løfte om at udsende en god avis den 25. december også,« siger Per Westergård.

Dagene, hvor aviserne på Fyn nu udkommer, er 1. juledag, nytårsdag, langfredag, 1. påskedag og 1. pinsedag.

Jyske Vestkysten: Vi har gjort det samme

Som Per Westergård siger, har JyskeVestkysten også valgt at udgive avis på alle årets 365 dage. Og Claes Holtzmann, redaktionsleder på JydskeVestkystens nyhedsredaktion, beretter om en lignende effekt hos den jyske avis. Det skriver han på Twitter:
 

(opdateret 13.58 med kommentar fra Claes Holtzmann, redaktionsleder på JydskeVestkystens nyhedsredaktion)

2 Kommentarer

Kurt Rasmussen
25. DECEMBER 2013
Kurt Rasmussen

Kurt Rasmussen
Tak for at avisen nu kommer alle dage hele året
Mikael Nielsen
13. DECEMBER 2013
Skønt at høre, at nogen går i
Skønt at høre, at nogen går i mod strømmen. Man må håbe projektet bliver en kæmpesuccess. Det mangler i nyhedsstrømmen om papiravisernes situation.