Hvis du vil deltage i debatten på Politiken.dk, skal du fremover have en profil med fuldt navn, adresse og fødselsdato. Oplysningerne tjekkes med folkeregisteret.
Som Journalisten.dk beskrev i november, så har Politiken længe barslet med et nyt debatsystem. Pointen er at undgå de mange anonyme kommentarer, der kan ødelægge debatten.
Og nu indfører politiken.dk det nye debatsystem, skriver netavisen.
Fremover skal du derfor opgive dit fulde navn, din adresse og din fødselsdato for at deltage i debatten på politiken.dk. Debattører skal oprette en profil, og oplysningerne vil blive tjekket via Folkeregistret, inden profilen bliver godkendt.
»Det er helt afgørende for en sober demokratisk debat, at vi ved, hvem vi diskuterer med. Sådan har det været i avisen i mere end 100 år, og sådan bliver det nu på politiken.dk. Nu er det slut med skribenter, der ikke vil stå til ansvar for deres holdninger,« siger ansv. chefredaktør siger Bo Lidegaard til politiken.dk.
Det nye debatsystem er i dag blevet indført på enkelte debatindlæg på politiken.dk. De kommende dage vil systemet komme til at omfatte hele sitet.
12 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg tror vi er enige :-)
Har det så indført en mere sober og relevant debat på B.T.?
Bliver det i øvrigt muligt at komme med en debatkommentar, uden at skulle opgive fuldt navn i selve kommentaren på Politiken.dk?
Der er mange ting, som jeg gerne vil debattere på en saglig og lødig måde uden at efterlade et evigt digitalt fingeraftryk.
Jeg kan ikke forestille mig at være den eneste bruger, som fremover vil afstå at kommentere, hvis man for tid og evighed kan spores tilbage til kommentaren via Google og de andre søgemaskiner.
Det var også mest affødt af en undren over, at Politiken først nu synes at opdage, at de har et problem, at jeg linkede til artiklen. Og problemet er ikke, som Bo Lidegaard synes at mene, anonymiteten. Jeg er helt ærligt ligeglad med hvem der har skrevet en kommentar og meget mere interesseret i hvad, der bli'r skrevet. Ligesom jeg – med al respekt :-) – i denne sammenhæng er ligeglad med hvem du er, men ikke med hvad du skriver/mener.
Politiken løber yderligere den risiko, at debatterne fremover vil blive mere elitære – og politisk korrekte? – end godt er. Og, at de vil tjekke de opgivne oplysninger via Folkeregistret, giver mig ærlig talt myrekryb.
Jeg må indrømme, at jeg blev nødt til at google "BBS", hæ, men giver dig fuldstændig ret i at teknologi og moderering er vejen frem. Og det kan virkelig undre, at danske dagblade stadig her i 10erne, hvad angår elektroniske debatter, stadig ikke synes at være trådt ind i det 21nde århundrede.
Jeg læste lige den artikel du linkede til, og må sige at jeg ikke er imponeret over de ideer der kommer på bordet.
Det er interessant at observere at nyhedsmedier prøver at opfinde den dybe tallerken; Problemet med nedladende, tåbelige og truende kommentarer har været hverdag på nettet siden BBS'ernes tid i start 90'erne, og der er faktisk efterhånden ved at være rigtig gode løsninger med en kombination af crowdsourcing og teknologi der løser problemet. Jeg kender sites med mange tusinde daglige kommentarer der ikke engang har en enkelt medarbejder ansat til at moderere, og det fungerer markant bedre end langt de fleste aviser med de bedste kommentarer i toppen, de tåbelige i bunden, og de rigtigt infame moddet væk.
Jeg undrer mig virkelig over at aviserne ikke hiver fat i nogen af os der forstår os på teknologi istedet for at bygge noget der allerede ved første blik har nogle ret indlysende fejl.
Også helt enig med Lasse Glavind … og med dig.
Selv har jeg i flere år deltaget i amerikanske politiske blogs (efter først pænt – som udlænding – at have spurgt om forlov) og alt, man behøver at "røbe", er en mail-adresse. Det eneste, der bliver publiceret, er det navn, den såkaldte "moniker", man vælger. Kun yderst få vælger eget navn, og ingen beder om at få det oplyst!
Disse blogs bliver "modereret" benhårdt. Der er nul-tolerance over for ikke kun verbale angreb på bloggeren og hinanden men også f.eks. "blogcloggers" og "trolls" – "red herrings" og "strawmen". Og deltagere som gentagne gange ikke overholder reglerne bliver blokeret og sendt i "permanent moderation".
Af en eller anden grund synes det, som om danske medier ikke vil ofre, hvad det koster at ansætte sådanne "moderatorer", som ser til, at de regler for deltagelse, som de fleste medier jo trods alt stiller op, bliver håndhævet. Hvad enten man læser debatter på politiken.dk eller b.dk synes det således mere at være en regel end en undtagelse, at de første mange indlæg er personlige angreb på blogejeren. Og allerede dér tror jeg, at de fleste seriøse potentielle bidragsydere såvel som læsere, står af.
Som du nævner, synes det også at gøre en ikke uvæsentlig forskel, at bloggeren selv deltager i diskussionen. Personligt fatter jeg nu heller ikke, hvorfor man har kommentarer på sin blog, når man alligevel aldrig forholder sig til dem. Men på information.dk har man ganske rigtigt som oftest debatter, som det ikke kræver beskyttelsesdragt at vade igennem – og det uden at bloggeren/ jounalisten selv deltager. Så dét kan i hvert fald ikke være den eneste forklaring/ løsning.
I øvrigt er "nesting" – som dén jeg nu benytter mig af :-) – også en rigtig god ting. Men det er nu nok endnu for avanceret for danske dagblade. ;-)
Flere