Nu kan du få pressekort med international forside

Pressekortet fra Dansk Journalistforbund bliver nu kombineret med det internationale pressekort. Der går dog et par måneder, før de nye kort er klar.

Pressekortet fra Dansk Journalistforbund bliver nu kombineret med det internationale pressekort. Der går dog et par måneder, før de nye kort er klar.

Som de eneste i Danmark får Dansk Journalistforbund (DJ) nu mulighed for at udstede pressekort, der samtidig er gyldige i resten af verden.

DJ har indgået en unik aftale med det internationale journalistforbund (IFJ) samt Rigspolitichefen, som betyder, at alle pressekort fra DJ automatisk bliver et kombinationskort.

»Det giver vores pressekort en klar merværdi. Det handler om en unik mulighed for os at kunne integrere det internationale pressekort med vores eget pressekort. Og det er der ikke andre pressekort-udstedere, der er i stand til,« siger formand i Dansk Journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård til Journalisten.dk.

Det nye pressekort til alle DJ-medlemmer ventes klar i løbet af sommeren, og har man brug for at få sit nuværende kort skiftet ud, så skal man blot give Dansk Journalistforbund besked, oplyser DJ's formand.

»Alle, der ønsker det, kan få deres kort udskiftet. Og det er jeg rigtig, rigtig glad for, at vi kan sige til vores medlemmer,« fortæller Mogens Blicher Bjerregård.

DJ ved ikke præcis, hvornår det nye kort er klar, men giver besked, så snart det er muligt at bestille kortet. 

Hvis ikke man har noget akut behov for at få det internationale pressekort, så skal man ikke gøre noget. Det er kun, hvis man skal på opgave i udlandet, hvor der er brug for det nye kort. I forbindelse med den almindelige kommende udskiftning af pressekortet vil man til gengæld automatisk få det nye kombinerede pressekort, hvor det internationale er integreret.

0 Kommentarer