Nu kan DR-ansatte søge om frivillige fratrædelser

DR har startet sparerunden. Alle ansatte har i dag fået besked om, at de kan melde sig og ønske en frivillig fratrædelse. DJ’s formand håber på en spareplan i flere runder

Alle DR-medarbejdere har i dag onsdag eftermiddag fået besked om, at de kan bede om en frivillig fratrædelsesordning. Det er sket via DR’s intranet.

Der er deadline for at søge frivillige fratrædelser den 24. september.

Dermed er den store sparerunde i DR officielt i gang. DR skal spare knap tyve procent af budgettet over de kommende fem år som følge af medieforliget.

Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, håber, at ledelsen snart melder ud med en klar spareplan. Han håber også, at nedskæringerne kommer til at ske spredt over alle de fem år, medieforliget strækker sig over.

”Set i relation til, at vores medlemmer og kolleger alt andet lige vil kunne fastholde en beskæftigelse i DR, måske ikke lige præcis det sted, de er nu, men så hvis der viser sig andre åbninger på andre redaktioner i løbet af de fem år, så ja, så synes jeg, det er det bedste,” siger Lars Werge.

DJ-formand ønsker spareplan i flere runder

Han understreger, at han er klar over, at det vil medføre utrygge ansættelser for DR’s medarbejdere, så længe der er nye sparerunder i sigte. Et forhold, som har fået flere tillidsfolk til at sige til Mediawatch, at de foretrækker én sparerunde frem for flere.

Lars Werge er uenig.

”Det er generelt utrygt at arbejde i mediebranchen i dag, og derfor er det en faktor, som de fleste af DJ’s medlemmer forholder sig til, når de arbejder inden for journalistik og nyheder. I forhold til at fastholde beskæftigelse, så vil jeg mene, at ledelsen selvfølgelig skal komme med en spareplan, men den skal også gøre det på en måde, så det ikke bliver fem års besparelser på en gang,” siger han.

Han henviser til, at tallet for, hvor mange som skal fyres, ofte falder over tid, fordi nogle medarbejdere finder andet arbejde eller stopper for eksempel på grund af alder.

”Hvis der kommer en fyringsrunde med X antal hundrede stillinger, der skal fjernes, så kan mediearbejdsmarkedet altså ikke bare absorbere det i løbet af kort tid. Hvis man er smed eller HK’er, så er der andre jobs at få. Det er der altså ikke for vores medlemmer foreløbigt,” siger Lars Werge.

0 Kommentarer