Nu kan du læse i Mellemøsten, imens du går på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. En ny aftale åbner dørene til to af de mest anerkendte arabiske universiteter. Godt for mellemøstdækningen, mener rektor.
Mellemøsten fylder mere og mere i mediernes dækning af udlandsstoffet, og det er en af årsagerne til, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har arbejdet på at få et samarbejde i gang med universiteter i Mellemøsten.
Det er nu lykkedes med det Amerikanske Universitet i Beirut, Libanon, og det Amerikanske Universitet i Cairo, Egypten – to af de mest anerkendte universiteter i den arabiske verden.
Ifølge rektor Anne-Marie Dohm er det et vigtigt skridt på vejen mod en god dansk dækning af mellemøstlige forhold.
»Mellemøsten fylder meget i danske mediers udlandsdækning i disse år. Og det bliver ikke mindre. Hvis man som journalist skal dække Mellemøsten, dens kulturer, indbyggere og begivenheder er det nødvendigt med indsigt i dens historie, samfundsforhold og værdier. Og den fantastiske mulighed kan vi nu tilbyde vores studerende,« siger hun i en pressemeddelelse.
Aftalen kunne lykkes med penge fra den danske stat. Det såkaldte Arabiske Initiativ under Udenrigsministeriet har bevilget knap 1,2 millioner kroner. Det Arabiske Initiativ er en pengekasse, der skal styrke dialog, forståelse og samarbejde mellem Danmark og den arabiske verden.
I alt 24 studerende fra DMJX kan i løbet af de næste tre år få glæde af den nye aftale og læse i Libanon eller Egypten. Det er også en del af aftalen, at 12 studerende fra hvert af de to lande kan få et stipendium til at rejse til Danmark og studere et semester på en af DMJX' internationale linjer i Århus.
Det har også tidligere været muligt for studerende fra DMJX at læse i lande, hvor der ikke er en samarbejdsaftale, for eksempel Egypten eller Libanon – men så har de studerende selv måttet indgå en aftale, stå for det administrative arbejde og eventuelt selv hæfte for en egenbetaling.
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Tænk, jeg troede at mange danske journalister igennem årene havde uddannet sig på mellemøstlige universiteter.
Hvordan kan man ellers forklare DR, TV-2 news, Politiken og Information?
Stærkt! Det er på tide, at Journalisthøjskolen fik en samarbejdsaftale i stand. Jeg gik selv på American University of Beirut sidste efterårssemester, og det var dyrt og besværligt at komme afsted, men det gav mig en fantastisk indsigt.
Jeg håber, at flere vil tage afsted, nu hvor de slipper for at tage de tunge skridt ned i banken, inden de drager ud for at blive kloge på Mellemøsten.
Journalisthøjskolen har i forvejen en masse samarbejdsaftaler med skoler i den vestlige verden. Interesserede kan se et kort her:
http://www.dmjx.dk/international/
Kortet er fyldt med blå prikker i Europa, USA og ganske få i Østen.
Danskerne vil være godt tjent med af at få en journaliststand, der også har lokalkendskab til det kaotiske og jævnligt debatterede Mellemøsten. Jeg synes derfor, at det er fornuftigt, at den danske stat bruger penge på at få danske journaliststuderende til Mellemøsten og vice versa.