Nu har DJ foden indenfor på Københavns Universitet

En ny DJ-studenterorganisation på København Universitet skal skabe sammenhold mellem studerende, der interesserer sig for kommunikation, medier og journalistik. »Målet er at dække alle fakulteter på Københavns Universitet,« siger den nyvalgte formand

Dansk Journalistforbund skal organisere flere af de studerende på Københavns Universitet, der interesserer sig for medier, kommunikation og journalistik. I går holdt DJ KU stiftende generalforsamling, hvor ni blev valgt til bestyrelsen og Nanna Bøgebjerg Hansen valgt til formand for DJ KU.

I alt var der 10-12 studerende til stede ved generalforsamlingen, og de læser retorik, film- og medievidenskab, dansk og teologi. Nanna Bøgebjerg Hansen har læst humanistisk informatik på Aalborg Universitet København og er i gang med danskstudiet på Københavns Universitet.

Hvad kan de studerende på Københavns Universitet bruge et medlemskab af Dansk Journalistforbund til?

»Først og fremmest skal vi skabe fagligt fælleskab, så vi kan nå ud til erhvervslivet og vise, hvad vi kan,« siger Nanna Bøgebjerg Hansen.

Hun forklarer, at DJ KU for eksempel vil lave sociale arrangementer.

»Der mangler i dag et sammenhold på KU for studerende, der interesserer sig for kommunikation, medier og journalistik,« forklarer Nanna Bøgebjerg Hansen.

På længere sigt er det planen at få fat i alle studerende, der interesserer sig for journalistik, medier og kommunikation.

»Målet er at dække alle fakulteter på Københavns Universitet,« siger hun.

Hun blev selv medlem af Dansk Journalistforbund, fordi DJ var til stede under hendes introuge på universitetet og fortalte om fordelene ved et medlemskab.

»DJ fangede mig på en måde, som min gamle fagforening ikke gjorde,« siger Nanna Bøgebjerg Hansen, der gerne vil arbejde med kommunikation.

I forvejen er DJ organiseret blandt de kommunikationsstuderende RUC (KSR), de journaliststuderende på RUC (DJ RUC), de journaliststuderende på Syddansk Universitet (KaJO), de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus (KaJ) og de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup (Andrea). 

0 Kommentarer