Nu har Berlingske også en betalingsmur

Lisbeth Knudsen håber, at betalingsmur kan tiltrække nye abonnementer. »Der er nok også nogle, der vil tænke, at det var ærgerligt med betaling. Men vi er nødt til at vælge den vej, der siger, at kvalitetsjournalistik kræver finansiering,« siger chefredaktør Lisbeth Knudsen

Læserne skal fra i dag betale for at læse Berlingske på nettet, når de har åbnet mere end 10 artikler. Dermed indfører b.dk en betalingsmur, der minder om Politikens, bortset fra at Politikens onlinelæsere kan læse 25 artikler gratis, før de skal betale 44 kroner om måneden. Berlingske skal have 79 kroner om måneden efter 10 artikler. For 79 kroner får Berlingskes abonnenter dog adgang til alt indhold fra både print og web.
Jyllands-Postens JP-Premium  koster 99 kroner om måneden, mens Ekstra Bladet skal have 29 kroner for EB-Ekstra.

Til Politiken siger chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen, at det altid er en vurdering, hvor man skal lægge prislejet.
»Vi har skønnet, at det her er et rigtigt sted at starte. Man skal forsøge sig frem, og det er det, vi gør her,« siger chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen.

Betalende abonnenter kan læse alle artikler fra papiravisen på deres computer, ligesom de har adgang til artikler, som udelukkende produceres til nettet.

Lisbeth Knudsen frygter ikke, at den nye betalingsmur vil resultere i en læserflugt.

»Forhåbentlig vil der komme nye abonnenter til, som før har læst b.dk, og som stadig vil have Berlingskes indhold. Der er nok også nogle, der vil tænke, at det var ærgerligt med betaling. Men vi er nødt til at vælge den vej, der siger, at kvalitetsjournalistik kræver finansiering,« siger Lisbeth Knudsen til Politiken.

0 Kommentarer