Nu er konflikten på DR Sporten slut

Arbejdsnedlæggelsen på DR Sporten er endeligt overstået. Det bekræfter tillidsmand Michael Olesen onsdag eftermiddag, efter at medarbejderne har siddet i møder med ledelsen hele dagen (Opd. 15.02: Udtalelse fra medarbejderne tilføjet, 15.12: Elle Kindt tilføjet)

»Vi er i arbejde nu.«

Sådan sagde DR Sportens tillidsrepræsentant Michael Olesen til Journalisten i morges. Han var på det tidspunkt midt i et møde med DR's ledelse om arbejdsnedlæggelsen i DR.

»Jeg forventer, at vi arbejder hele dagen i dag. Men det afhænger selvfølgelig af udfaldet af mødet,« sagde han.

Møde afsluttet

Og mødet er netop sluttet her klokken 14. Resultatet er, at medarbejderne ikke vil nedlægge arbejdet igen. De fik ifølge Michael Olesen en "forholdsvis konstruktiv snak" med ledelsen.

»Vi har fået løftet en flig af, hvordan økonomien tidligere har været skruet sammen på Sporten, ligesom vi har fået en snak om, hvordan vi kan undgå den slags overskridelser i fremtiden,« siger Michael Olesen her til eftermiddag til Journalisten.

Medarbejderne har fra ledelsen fået lovning på, at de kan gennemgå regnskaberne, når de ligger klar – her vil de få en mere uddybende forklaring på, hvorfor budgettet er skredet.

Stadig frustration og vrede

»Der er selvfølgelig stadig en dyb frustration og vrede over, at de her budgetoverskridelser skal gå ud over medarbejderne, som er helt uskyldige i det her,« siger han.

Der er netop vedtaget en udtalelse af medarbejderne, som Journalisten også har modtaget. Du kan læse den i sin helhed nederst i artiklen.

De to medarbejdere blev "sindet" tirsdag morgen. Det betyder, at de er blevet varslet om, at de 10 dage senere vil blive afskediget, medmindre der forhandles en anden løsning på plads.

Forventer løsning for de to fyrede

Efter de to fyringer blev meldt ud, nedlagde DR Sporten arbejdet. Herefter har P3 fulgt trop i sympati, og DR Nyheders medarbejdere har midlertidigt sat samarbejdet med ledelsen i bero.

Medarbejderne skrev i en udtalelse i går, at de stillede som krav, at de to sindede kolleger blev forflyttet og ikke fyret. Det krav står stadig, fastslår Michael Olesen.

»Der skal stadig findes andre løsninger for de her to medarbejdere. Det har vi en forventning om, at ledelsen sørger for.«

I medarbejdernes udtalelse fra denne eftermiddag lyder det også:

"Vi vil holde skarpt øje med, at både sportens chef Jacob Kwon og nyhedsdirektør Ulrik Haagerup begge – som lovet på dagens møder – nu arbejder grundigt i forsøget på at finde alternative løsninger for de sindede kolleger," lyder det i den nye udtalelse fra medarbejderne, der er vedtaget her til eftermiddag.

Glade for undskyldning

DR's ledelse har her til morgen i et interview med Journalisten erkendt, at der ikke har været godt nok styr på økonomien. Underdirektør Anders Kern Boje giver også medarbejderne en undskyldning for en formulering i en intern mail, der har skabt stor furore. Læs interviewet med Anders Kern Boje her.

Michael Olesen glæder sig over, at ledelsen i interviewet erkender et ansvar.

»Undskyldningen er vi selvfølgelig glade for at få. I forhold til, at han erkender, at der ikke har været tale om rettidig omhu – det er måske lidt sent, men bedre sent end aldrig,« siger han.

DR Nyheder stadig afbrudt samarbejdet

DR Nyheder valgte i går at sætte samarbejdet med ledelsen i bero i protest over fyringen af de to kolleger. Tillidsrepræsentant på Radioavisen, P1 Morgen og P3 Nyhederne, Elle Kindt, bekræfter over for Journalisten her til eftermiddag, at det stadig gælder.

»Samarbejdet er stadig sat i bero, indtil vi finder en løsning. Vi er naturligvis klar til at genoptage det så snart, den er på plads. Lige nu handler det om at sikre kollegerne på Sporten,« siger hun.

Det betyder blandt andet, at de månedlige møder, som tillidsfolkene plejer at have med ledelsen i DR Nyheder, indtil videre ikke vil blive afholdt. Derudover forløber arbejdet som normalt.

 

Ny udtalelse fra DR Sporten:

 Medarbejderne på DR Sporten har i dag mødtes med først nyhedsdirektør Ulrik Haagerup og derefter sportschef Jacob Kwon for at få svar på en række spørgsmål.

På et efterfølgende fagligt møde besluttede vi at fortsætte med at arbejde.

Vi er dog fortsat stærkt fortørnede over, at vi medarbejdere skal betale en urimelig pris for et økonomisk kaos, som vi ingen indflydelse har haft på.

Derfor er vores mål stadig, at de to varslede fyringer ikke bliver effektueret. Vi har i dag gentaget overfor både Ulrik Haagerup og Jacob Kwon, at det er helt uacceptabelt, at kollegaer skal betale med deres job for ledelsessvigt og fejl i økonomistyringen.

Vi vil holde skarpt øje med, at både sportens chef Jacob Kwon og nyhedsdirektør Ulrik Haagerup begge – som lovet på dagens møder – nu arbejder grundigt i forsøget på at finde alternative løsninger for de sindede kolleger.

Vi har også fået at vide, at der lige nu pågår et arbejde med at kortlægge, hvad der har været skyld i underskuddet i regnskabet for 2013. Og vi er meget tilfredse med, at vi nu er blevet lovet en grundig redegørelse og indblik i det i den nærmeste fremtid. Vi er også tilfredse med, at Jacob Kwon har forsikret os om, at han fremadrettet vil skabe en gennemsigtighed i DR Sportens økonomi, så vi ikke kommer i den samme situation igen.

Vi har på dagens møder fået den undskyldning, vi efterlyste i går, efter at det i en mail fra Jacob Kwon fremstod som om, Sportens medarbejdere selv var skyld i de to varslede fyringer, fordi vi ikke sagde ja til et forslag, der ville betyde et klart brud med den gældende overenskomst.

Til sidst vil vi gerne sige tak for støtten til alle de mange kollegaer, der rundt om i hele DR, har tilkendegivet deres opbakning i denne vanskelige situation.

Medarbejderne på DR Sporten

 

 

(Denne artikel er bragt første gang kl. 10.53. Den er grundigt opdateret kl. 14.15, efter det faglige møde sluttede)
(Opdateret 15.02: Udtalelse fra medarbejderne tilføjet)
(Opdateret 15.12: Elle Kindt tilføjet)

0 Kommentarer