Nu er der åbnet for EU’s største journalistpris

EU's ældste og største pris til journalister, Lorenzo Natali-prisen, har nu åbnet for indstillinger for 2011. Se kriterierne for at vinde 5000 euro her.

EU's ældste og største pris til journalister, Lorenzo Natali-prisen, har nu åbnet for indstillinger for 2011. Se kriterierne for at vinde 5000 euro her.

Lorenzo Natali-prisen blev stiftet helt tilbage i 1992, og prisen er opkaldt efter den tidligere EU-kommissær, der døde to år før.

Prisen uddeles for journalistik om "menneskerettigheder, demokrati og udvikling," og i prisens regler står, at historien skal "have den udviklende del af verden som sin baggrund".

Prisen uddeles i en række kategorier: Der udpeges tre vindere inden for trykte medier og onlinemedier fra hvert af fem geografiske områder – Afrika, Mellemøsten, Asien, Europa og Latinamerika.

Førstepræmien er 5000 euro, andenpræmien 2500 og tredjepræmien 1500, samt et trofæ, står der på Lorenzo Natali-prisens hjemmeside.

Derudover udpeges en vinder af en 'Special TV Prize' og en 'Special Radio Prize', valgt fra indsendte bidrag fra alle regionerne. De vinder også 5000 euro hver.

Til sidst er der den såkaldte 'Lorenzo Natali Grand Prize', der gives til en af deltagerne, der har vundet i en af de andre kategorier. Vinderen af 'Grand Prize' får 5000 euro ekstra.

Juryen vil bestå af syv personer, der ifølge reglerne skal være bredt anerkendte inden for journalistik, menneskerettigheder, demokrati og udvikling.

Hvis du vil deltage, er der deadline på bidrag 31. august 2011. Du kan læse mere på prisens hjemmeside.

0 Kommentarer