Nu er den her: Journalistens julegave-guide

Er du på julegave med en journalist, kommunikatør, fotograf, grafiker eller lignende? Og har du for travlt til at finde den perfekte gave? Så lad dig inspirere af Journalistens guide

Fra alle os til alle jer: Her er Journalistens julegaveguide 2014.

Mediebrillen

Brilleforretningen Poul Stig servicerer politikere, studieværter og andet godtfolk fra den øvre kreative klasse. Deres mest trendy mediebrille lige nu er efter eget udsagn deres unisex JACOBS model til 1.650 kroner for stellet. (Foto: Poul Stig)

Leak-T-shirt til hunde

Edward Snowden er blevet et ikon, og så går det hurtigt med kommercialiseringen. Absolut mest ekstreme Snowden-merchandise er en hunde-T-shirt med teksten ”I’ve produced more leaks than Edward Snowden” – der oversat betyder noget i retning af ”Jeg lækker mere end Edward Snowden”.  Søg efter Edward Snowden Doggie T-shirt på zazzle.co.uk. Den koster 18,95£ plus forsendelse. (Foto: Zazzle)

Akademisk praktikant

Ved du ikke, hvad du skal give dine medarbejdere? Så find en akademisk praktikant på dit nærmeste universitet. Hvis du kalder det studierelevant arbejde, koster de ikke andet end frokostordning, og de kan både lave den kedelige research, transkribere de lange interviews og brygge den dårlige kaffe. 

Lær at se, om folk lyver

Nok ikke den mest oplagte gaveidé til en ægtefælle eller en kæreste, men et godt redskab til at se, om chefen, kilden eller journalisten har en skjult dagsorden. Psykologen Poul Ekmann har lavet et onlinekursus i at tyde mikroskopiske ansigts-udtryk for at se, om folk lyver. Han dannede basis for serien ’Lie To Me’, som blev vist i primetime på TV 2, og han blev kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker af TIME i 2009. Find forskellige onlinekurser på www.emotional-intelligence-academy.com. Et introduktionskursus koster 79$. (Foto: TV 2)

 

De hjemmelavede gaver

Gaven til journalister på Kristeligt Dagblad: Tro
Gaven til journalister på alle andre dagblade: Håb
Gaven til journalister på Den Korte Avis: Kærlighed
– citat fra Twitter: 
@MortenFrich

Lev forfatterdrømmen ud

… eller knus den for evigt. Hvis du er træt af at høre på din mands forfatter-ambitioner, der aldrig bliver til noget, så giv ham fire dages total koncentration på et kloster. Så bliver bogen enten realiseret eller begravet for evigt. Fire dages refugie-ophold på Løgum Kloster med fuld pension koster 2.995 kroner. Læs mere på www.loegumkloster-refugium.dk.

Tag professionelle selfies selv!

Dine nærmeste vil gerne have en selfie-stang, selv om de siger noget andet. I produktbeskrivelsen står der: ”Tag professionelle selfies selv!” Find selfie-stangen på av-cables.dk. Den koster 100 kroner plus forsendelse. (Foto: AV-Cables)

Kaffe og cigaretter

Giv dine nærmeste muligheden for at drikke varm kaffe udendørs og ryge cigaretter indendørs. De klassiske journalist-discipliner er blevet mere mobile. Zojirushi Stainless-kaffekrus kan holde kaffen varm i otte timer og lukke så sikkert, at den kan pakkes ned ved siden af computeren. V2 e-cigaretter er ifølge flere tests det bedste alternativ til den ægte være. Find Zojirushi Stainless Steel Mug på amazon.com til 33$. V2 beginners kit koster 30€ på v2cigs.eu. (Foto: Zojurushi og v2cigs.eu)

Trendy magasiner

Urbane avantgarde-magasiner, der har så fedt grafisk design og foto, at det ikke gør noget, hvis man ikke får læst artiklerne. Den perfekte gave til den travle storbyboer m/k, som har brug for et akut skud international kulturel kapital på sofabordet.

CEREAL: Ultraminimalistisk rejse- og livsstilsmagasin. Et årsabonnement med fire udgivelser koster 35£ på readcereal.com

BROWNBOOK: En urban guide til Mellemøsten. Et årsabonnement med seks udgivelser koster 120$ på brownbook.me

THE BELIEVER: Det handler om bøger og interviews, og det er langt, og det er lavet i San Francisco. Seks årlige numre fås for 45$ på believermag.com 

 

Bøger

Du kan også bare give en bog. Det får du garanteret selv. Her er et udvalg af dem, der har fået de bedste anmeldelser i Journalisten i årets løb:

’Hvor solen græder’, Puk Damsgård, 250 kroner.

Læs anmeldelsen: Som menneske og journalist

’Verden og den arabiske udfordring’, Jens Nauntofte, 339 kroner.

Læs anmeldelsen: Et modigt forsøg

’Mørkelygten’, Jesper Tynell, 399 kroner.

Læs anmeldelsen: 43 nuancer af sandhed

’Spørgeteknik’, Anders Stahlschmidt & Peter Knoop Christensen, 300 kroner.

Læs anmeldelsen: Gode svar om spørgsmål

’Fucking jøde!’, Martin Krasnik, 299 kroner.

Læs anmeldelsen: Verden ifølge Krasnik

’Fra koncepterne’, Mette Fugl, 275 kroner.

Læs anmeldelsen: Mennesker og meninger

’Nakkeskuddet’, Peter Øvig Knudsen, 249 kroner.

Læs anmeldelsen: Den professionelle kyniker

’Computopia’, Morten Bay, 300 kroner.

Læs anmeldelsen: World Wide Woodstock

’Arbejdsglad’, Thomas Milsted, 300 kroner.

Læs anmeldelsen: Fra to-do til juhuu

’101 danske designikoner’, Lars Dybdahl (red.), 400 kroner.

Læs anmeldelsen: Med i bagagen eller Må ha

0 Kommentarer