Nu bliver det lettere at overvåge Folketinget på web-tv

Nu kan du spole i live-debatter i Folketinget, og alle klip samles i et nyt og åbent arkiv. »Nu er det slut med at sige 'det har jeg aldrig sagt', for nu kan du bevise det hele,« siger Folketingets it-chef Liselotte Astrup til Journalisten.dk.

Nu kan du spole i live-debatter i Folketinget, og alle klip samles i et nyt og åbent arkiv. »Nu er det slut med at sige 'det har jeg aldrig sagt', for nu kan du bevise det hele,« siger Folketingets it-chef Liselotte Astrup til Journalisten.dk.

I tirsdags blev et helt nyt tiltag i Folketinget åbnet for offentligheden og alle landets journalister. Folketingets tv-kanal på nettet er blevet lavet om, så der nu er et helt univers af politiske debatter på hjemmesiden.

Tidligere har det kun været muligt at se folketingsdebatter direkte. Men fra og med den 15. oktober ligger alle folketingsdebatterne i et arkiv på nettet, inklusiv alle åbne samråd.

»Det handler om at skabe en helt ny kommunikationskanal for journalister og borgere, der hellere vil se billeder end kedelige referater. Lige så snart et møde er slut, ligger det tilgængeligt på nettet. Før var der mange journalister, der sad og ventede på referaterne, og de har været flere uger forsinkede, når der har været travlt i Folketinget,« siger it-udviklingschef i Folketinget, Liselotte Astrup, til Journalisten.dk.

Ud over et stort arkiv er der også andre nye tanker i relanceringen af Folketingets web-tv. Blandt andet er det nu muligt at spole tilbage i et direkte klip, du sidder og ser.

Liselotte Astrup lover, at der senest 1. januar 2011 kommer en anden ny feature, som mange journalister, bloggere og politikere har glædet sig til: Det vil blive muligt med et klik at tage en tale eller et klip og vise det på en anden hjemmeside.

»Vi kalder det 'deling af video'. Så kan en politiker for eksempel tage et klip og lægge det ud på sin hjemmeside. Journalister kan tage et klip og bruge det i tv.«

Liselotte Astrup mener, at de nye tiltag giver helt nye muligheder for danske journalister.

»Nu er det slut med at sige "det har jeg aldrig sagt", for nu kan du bevise det hele. Jeg synes, det er en kæmpe gevinst for demokratiet, at vi har skabt en helt ny måde at følge Folketingets arbejde på.«

Er der andre elementer på bedding?

»Ja. Det er også en del af fase to, at du skal kunne se de enkelte taler i et samråd. Det kan du allerede på møderne i folketingssalen, hvis du går ind via referaterne, men det skal du også kunne i samrådene,« siger Liselotte Astrup.

0 Kommentarer