NOTW-journalister bliver tilbudt job i Sibirien og Bulgarien

Rupert Murdoch lovede at gøre alt for skaffe NOTWs medarbejdere nye jobs internt i hans koncern. Men det kan betyde, at de skal opgive din metier og flytte til udlandet - for eksempel Sibirien.

Rupert Murdoch lovede at gøre alt for skaffe NOTWs medarbejdere nye jobs internt i hans koncern. Men det kan betyde, at de skal opgive din metier og flytte til udlandet – for eksempel Sibirien.

Det lød flot, da mediemogulen Rupert Murdoch lovede de ansatte på News of the World at gøre alt for at skaffe dem nye jobs i en af hans virksomheder.

»Vi har gjort alt – og gør det fortsat – for at sikre os, at disse mennesker bliver ansat i andre afdelinger i firmaet,« sagde Murdoch til det britiske underhus, da han var kaldt til høring om hackingskandalen.

Men løftet kan betyde, at medarbejderne skal skifte metier – og flytte til et andet land.

Det skriver Independent.

Medarbejderne bliver tilbudt at søge omtrent 200 jobs rundt omkring i koncernen. 

Et af dem er en stilling som 'materials manager' i Sibirien i det østlige Rusland. En anden er 'application development consultant' i Bulgarien for Dow Jones – som Rupert Murdoch også ejer. Der tilbydes også jobs i Sverige, Spanien og Italien.

283 medarbejdere står uden job, efter Rupert Murdoch besluttede at lukke News of the World i kølvandet på skandalen.

Heraf har 30 medarbejdere fået arbejde andetsteds i News International indtil videre.30 har beholdt deres arbejde på magasinet Fabulous, der blev solgt sammen med News of the World. Det bliver fremover solgt sammen med The Sun, en anden af Murdochs tabloidaviser.

0 Kommentarer