Notkins jobskifte er ikke en flugt

Det er ikke kritikken, der har fået Arne Notkin til at forlade posten som kanalchef på DR 2. Han vil tilbage til det praktiske arbejde som journalist.

Det er ikke kritikken, der har fået Arne Notkin til at forlade posten som kanalchef på DR 2. Han vil tilbage til det praktiske arbejde som journalist.

Chefen for DR 2, Arne Notkin, har valgt at vende tilbage til arbejdet som journalist. Efter fire år i chefstolen på "Kloge-kanalen" skifter Arne Notkin til radiokanalen P1, hvor han blandt andet skal producere serier og temaer.

Notkin har adskillige gange været i vælten i den offentlige debat. Blandt andet modtog han enorm kritik for at udsætte visningen af dokumentarfilmen "Defamation", der handler om antisemitisme og mangel på samme. Han måtte også finde sig i meget kritik, da han valgte at skrotte julekalenderen "H.A.S.H". Men det er ikke kritikken, der har skubbet Arne Notkin fra posten.

»Overhovedet ikke. Kritik vækker en modstand i mig, så det kunne højst få mig til at blive og ikke gå. Men jeg har ikke ladet det influere, det har slet ikke været i mit hoved,« siger han til dr.dk.

Lasse Jensen, kommentator og vært på P1-programmet "Mennesker og Medier", har også været fremme med kritik af den nu tidligere kanalchef. Jensen mener, at DR 2 med Notkin som kaptajn er veget fra den kurs, der blev sat for kanalen i 00'erne.

»DR 2 har mistet meget af det sprælske og provokerende, som prægede kanalen, da DR-direktør Gitte Rabøl og Informations nuværende direktør, Mette Davidsen-Nielsen, var chef for den fra 2003-2007. DR 2 har stadig et stærkt brand, men det er, som om kanalen de seneste år ikke rigtig har turdet kaste sig ud i de vilde, farlige, frække og mystiske ting, som den før har gjort,« siger Lasse Jensen til dagbladet Information.

Arne Notkin afviser kritikken. Han medgiver, at DR 2 er blevet forandret i de seneste fire år, men stationen har også været under stort pres.

»DR 2's situation har været den, at vi har været udsat for en meget voldsom økonomisk besparelse, og vi har fået nogle nye konkurrenter, der på forskellig vis kommer ind på nogle af de spor, hvor DR 2 hidtil har været alene. Så det at vi har holdt skuden flot, har været i stand til at lave nye programmer, som vinder priser på Tv-Festivalen, og det, at vi har kunnet fastholde og udvide seertallet, det synes jeg har været en fantastisk præstation,« siger Notkin til dr.dk.

0 Kommentarer