Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:15 07.02.2022 Sandra Kaarsgaard

Norske journalisters afsløring af Tinder-svindler bliver dokumentar på Netflix

Tre norske journalister fra mediet VG har i 2018 og 2019 brugt mere end seks måneder i hælene på en svindler, der via Tinder har narret millioner af kroner fra kvinder over hele verden.

Journalisternes store web-dok udkom i februar 2019, og nu er en dokumentar om hele sagen, inklusive journalisternes rolle, udkommet på Netflix.

De tre norske journalister, Natalie Remøe Hansen, Kristoffer Kumar og Erland Ofte Arntsen, arbejdede sammen med den undersøgende journalist Uri Blau fra Israel for at finde svindleren, der har skiftet navn og identitet flere gange.

Svindleren Simon Leviev, eller Shimon Hayut, var eftersøgt i Israel, hvor han kommer fra, og anmeldt for bedrageri i Sverige, England, Tyskland, Norge og Danmark. Derudover er han dømt i Finland for samme type forbrydelser.

Afsløringen og artiklens massive rækkevidde er det tætteste, Simon Leviev kommer på en straf, idet han kun har afsonet fem måneder i israelsk fængsel for en mindre sag, mens blandt andet Norge har droppet efterforskningen.

SENESTE NYT

Flere nyheder