Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:17 14.09.2021 Sebastian Goos

Norsk valgs største taber er medierne i Oslo, siger lokalredaktør

Det norske valgs største taber er de store medier i hovedstaden Oslo. Det mener politisk redaktør Skjalg Fjellheim fra lokalmediet Nordlys:

”Jeg mener, at både kommentatorer og nyhedsjournalistikken har fejlet,” siger han til det norske fagblad Journalisten.

Det skyldes ifølge Skjalg Fjellheim, at Miljøpartiet De Grønne (MDG) er havnet under spærregrænsen ved valget, som ifølge ham blev kørt op til at være et klimavalg.

”Jeg vil ikke skære alle over én kam, men generelt har der været sat en tone og en dagsorden i Oslo-pressen, som har henvendt sig til den urbane, veluddannede, unge middelklasse i centrum af Oslo,” siger Fjellheim.

Han er mest skuffet over det statsejede medie NRK:

”NRK har fremstået som en sorggruppe for klimaaktivister. De har skabt et billede af en modsætning mellem de unge vælgere i byerne og distrikterne, og de har fremstået som desorienterede i deres eget land,” siger han og opfordrer mediet til at flytte valgredaktionen ud af hovedstaden næste gang.

Ifølge Skjalg Fjellheim er Norge et kompliceret land at lave klimapolitik i, da man for eksempel i det nordlige Norge vil være langt mere påvirket af indgreb i flytrafikken eller benzinpriserne.

SENESTE NYT

Flere nyheder