Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:24 10.11.2021 Jakob Albrecht

Norsk toppolitiker fortæller om MeToo fra journalister

Norsk toppolitiker fortæller om MeToo fra journalister

Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tidligere finansminister og forhenværende leder af Fremskridtspartiet i Norge Siv Jensen fortæller i ny selvbiografi om MeToo-oplevelser med journalister. Det skriver journalisten.no.

Som ung politiker blev Siv Jensen på et af sine første landsmøder bedt om at komme med op på et hotelværelse af to voksne journalister.

”Hvis jeg tog med dem, ville jeg komme i deres hovednyhedsudsendelse. Jeg blev helt chokeret, for jeg var en helt ukendt nybegynder, og der var ingen anledning til, at jeg skulle stå i spidsen for noget fra landsmødet. Jeg blev rasende, men først og fremmest stødt som kvinde,” skriver Siv Jensen i bogen.

Hun skriver ikke, hvilken kanal de to journalister repræsenterede, men nyhedsredaktørerne på NRK og TV 2 kalder det i Kampanje for en uacceptabel opførsel. Ingen af de 10 nyhedsredaktører har hørt om hændelsen før.

Et andet sted i bogen skriver Siv Jensen om uønsket seksuel opmærksomhed fra en unavngiven journalist, der pludselig begyndte at kysse hende, uden at hun selv havde lagt op til det.

SENESTE NYT

Flere nyheder