Norsk presseforbund fraråder Breivik-interview

Journalister, der vil interviewe den norske terrorist, er idioter, lyder det fra generalsekretæren i det norske presseforbund (Rettet).

Journalister, der vil interviewe den norske terrorist, er idioter, lyder det fra generalsekretæren i det norske presseforbund (Rettet).

Anders Behring Breivik, terroristen der angreb Oslo og udførte massakren på øen Utøya, sidder i øjeblikket isolationsfængslet og kan ikke komme i kontakt med omverdenen. Men Breiviks forsvarer Geir Lippestadt har allerede modtaget adskillige henvendelser fra norske og internationale medier, der ønsker at interviewe gerningsmanden, så snart det bliver muligt. Idiotisk, lyder det fra Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i det norske presseforbund, der samler aktørerne i den norske mediebranche.

»Man må være idiot eller moralsk blind for ikke at se, at det vil være en ekstrem belastning for de pårørende, hvis Breivik bliver interviewet før retssagen. Hensynet til de pårørende må gå foran informationsansvaret i dette tilfælde. Vi har ingen pligt til at formidle hans holdninger,« siger Kokkvold til Journalisten.no.

Per Edgar Kokkvold peger især på, at Anders Behring Breivik betragtede massakren på Utøya som markedsføring for sine ideer om et opgør med islamiseringen af de europæiske samfund. Derudover mener han også, at vi allerede ved en masse om drabsmanden.

»Vi er i en situation, hvor de pårørende netop har lagt sine kære i graven. Det er i bedste fald umusikalsk at bede om et interview med Anders Behring Breivik lige nu,« siger generalsekretæren.

En jurist siger til Journalisten.no, at når Breivik ikke længere sidder isolationsfængslet, er der ikke længere noget juridisk til hinder for, at han kunne blive interviewet. Forsvaren Geir Lippestadt har ikke ønsket at offentliggøre, hvilke medier der står på venteliste til et interview med Breivik.

Rettet 11.33. Per Edgar Kokkvold er ikke generalsekretær i det norske journalistforbund, men det norske presseforbund.

0 Kommentarer