Norsk modvilje mod indvandrere som kilder

Fyrre procent af de norske journalister mener ikke, at indvandrere er egnede til at deltage i samfundsdebatten på grund af kulturforskelle.

Fyrre procent af de norske journalister mener ikke, at indvandrere er egnede til at deltage i samfundsdebatten på grund af kulturforskelle.

Resultatet blev modtaget med vantro, da den norske forening for kritisk og undersøgende journalistisk SKUP fremlagde en undersøgelse, der viste, at fire ud af ti journalister i Norge ikke mener, at indvandrere er egnede til at deltage i samfundsdebatten. Ifølge undersøgelsen mener tre ud af ti norske journalister derudover, at indvandrere er for partiske til at belyse sager om det norske samfund.

Lederen af det norske journalistforbund, Elin Floberghagen, og assisterende generalsekretær i norsk redaktørforening Arne Jensen blev så forbløffede over resultatet, at de stillede kritiske spørgsmål til undersøgelsesmetoderne.

»Jeg kender en del journalister, og ingen af dem mener, at indvandrere er uegnede til at deltage i debatten,« sagde Arne Jensen ifølge SKUPs hjemmeside, da undersøgelsen blev præsenteret.

Det fremgår også af undersøgelsen, at en ud af fire norske journalister svarer, at de har hørt kolleger udtale sig racistisk. 1163 medlemmer af det norske journalistforbund har deltaget i undersøgelsen, som analysebureauet Nielsen har udarbejdet på bestilling af den norske organisation Stiftelsen for Kritisk og Undersøgende Presse SKUP.

 

1 Kommentar

Helle Nissen Kruuse
21. MAJ 2008
Re: Norsk modvilje mod indvandrere som kilder

Jeg syntes nok, jeg havde læst den 'nyhed' før, nemlig i norske Journalisten 12. april:

http://www.journalisten.no/story/51722