Norsk avis trykte falsk kronik

Den norske avis Dagbladet trykte lørdag en kontroversiel kronik, der tilsyneladende var skrevet af en kendt norsk reklamemand og politiker. Men han anede intet om kronikken og fik et chok, da han åbnede avisen.

Den norske avis Dagbladet trykte lørdag en kontroversiel kronik, der tilsyneladende var skrevet af en kendt norsk reklamemand og politiker. Men han anede intet om kronikken og fik et chok, da han åbnede avisen.

Den norske avis Dagbladet trykte lørdag en falsk kronik af den kendte reklamemand og medlem af Arbeiderpartiet Kjetil Try. Det skriver den norske side Kampanje.com.

Kronikken hævdede, at reklamer kan redde verden fra nedgangstider, og angreb samtidig regeringen og dens krisepakke. En overraskende udmelding fra Kjetil Try, som er kendt for at være en af statsminister Jens Stoltenbergs tætte venner.

Derfor slog Dagbladet også kronikken stort op på. Kronikken fyldte en hel side, og der var både en illustration og et billede af Kjetil Try. Men Kjetil Try stod ikke bag kronikken. Han fik et chok, da han lørdag morgen åbnede avisen.

"Det er vældig ubehageligt at læse meninger, som er så langt fra mine egne, med min signatur," siger Kjetil Try til Dagbladet.no.

Debatredaktør på Dagbladet Simen Ekern beklager mange gange.

"Det er gået for stærkt på debatredaktionen. Desværre tjekker vi ikke indlægget godt nok ved f.eks. at ringe til Try og spørge, om indlægget kom fra ham," siger Ekern.

Det var professor på den norske handelshøjskole Runar Døving og rektoren samme sted, Trond Blindheim, der i virkeligheden havde skrevet kronikken, skriver den norske avis VG i dag.

"Sådan en spøg må Try kunne tåle," siger professor Runar Døving til VG.

"Det er så plat, infantilt og hjælpeløst, at det er mig en gåde, at to voksne mænd med højere uddannelse står bag," lyder reaktionen fra Kjetil Try.

De to ophavsmænd har forklaret, at de med kronikken ønskede at gøre opmærksom på reklamebranchens rolle i finanskrisen. Og så ligger der også et personligt hævnmotiv bag. Kjetil Try har nemlig skrevet en bog, hvor der optræder en usympatisk politiefterforsker, der deler navn med rektor Trond Blindheim.

" Mange har spurgt mig, hvorfor Kjetil Try hader mig," siger Blindheim til VG.

0 Kommentarer