Norsk avis bliver tredagesavis

Endnu en avis vælger at skære ned på antal af udgivelser. Således vil den norske avis Aftenposten fra maj ikke længere udkomme på mandag og fredage, skriver Journalisten.no.

Endnu en avis vælger at skære ned på antal af udgivelser. Således vil den norske avis Aftenposten fra maj ikke længere udkomme på mandag og fredage, skriver Journalisten.no.

Fremover vil Aftenpostens eftermiddagsudgave kun komme tre dage om ugen, og derfor læserne kan ikke længere sige "min daglige avis" om deres foretrukne dagblad.

Endnu vides det ikke om reduceringen i udgivelser per uge vil betyde afskedigelser af Aftenpostens journalister.

Medarbejderrepræsentant i Aftenpostens bestyrelse, Thomas Spence, siger til Journalisten.no, at det er nødvendigt med besparelser, men at medarbejderne ikke vil godtage afskedigelser som følge af, at Aftenposten reducerer antallet af udgivelser.

Tidligere i februar forudsagde professor i medieledelse på Copenhagen Business School Anker Brink Lund over for Journalisten.dk, at mindst én dansk avis vil vælge at skære ned på det ugentlige antal udgivelser i løbet af 2009.

I USA blev Christian Science Monitor landets første avis, der droppede princippet om daglige udgivelser for i stedet at blive til en ugeavis med daglig nyhedsopdatering på internettet, og samtidig vil The Capital Times og The Daily Telegram fremover nøjes med to ugentlige udgivelser.

1 Kommentar

Kristian Pahus
24. FEBRUAR 2009
Re: Norsk avis bliver tredagesavis

Det er værd at bemærke, at Aftenposten i dag udkommer både morgen og aften - er man abonnent i Oslo, får man altså Aftenposten to gange om dagen. Har prøvet det på ferie; det er en fantastisk service.

Men det er således kun Aftenposten Aften, der beskæres, så vidt jeg kan tolke journalisten.no.