Nordvestnyt skærer hver fjerde fra

Den redaktionelle gruppe på Nordvestnyt skal stå for 5 af de 8,6 millioner, som avisen skal spare. Det betyder, at 12 ud af 50 stillinger barberes væk. Otte skal fyres.

Den redaktionelle gruppe på Nordvestnyt skal stå for 5 af de 8,6 millioner, som avisen skal spare. Det betyder, at 12 ud af 50 stillinger barberes væk. Otte skal fyres.»Stemningen var jo bare chok, da vi fik beskeden,« siger Allan Rasmussen, tillidsmand for den journalistiske medarbejderforening på dagbladet Nordvestnyt til journalisten.dk.

Dagbladets redaktionelle gruppe har i dag været til møde med ledelsen, for at få at vide, hvor stor deres andel af de bebudede besparelser bliver:

»Det bliver 5 millioner af de 8,6 i alt. I det samlede regnestykker er det 12 stillinger, der ryger. Vi er 50 i alt, så det er knapt hver fjerde,« siger Allan Rasmussen.

»Vi har været ude i mange sparerunder, men det er klart den hårdeste runde vi er ude nu,« det siger Allan Rasmussen fra dagbladet Nordvestnyt, hvor han er tillidsmand for den journalistiske medarbejderforening.

Medarbejderne har ellers klaret frisag det seneste år, efter at Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad den 3. september 2011 blev lagt sammen til det nuværende Medieselskabet Nordvestnyt.

»Fire kan klares ved frivillig fratrædelse og nedlægning af praktikantstillinger og ved ikke at genopslå et barselsvikariat, men otte bliver egentlige afskedigelser,« siger Allan Rasmussen.

Medarbejderne har nu 14 dage til at forhandle med ledelsen om alternative besparelser, forklarer han:

»Men den øvelse har vi været igennem nogle gange, så det bliver svært nu. Vi har også givet udtryk for, at vi forventer, at der bliver sparet på alle geledder også på ledelsesplan, så det ikke kun er på gulvet man sparer,« siger han.

Usikkerhed på redaktionen
Hvordan har det været at være tilbage efter sparerunder?

»Det er svært at sige. Jeg synes, at man bliver hærdet i forhold til at håndtere de her fyringsrunder. Man sidder tilbage med en følelse af afmagt. Denne her gang har vi dog haft ro på redaktionen, og der er ingen, der har skudt efter de andre afdelinger på tværs i organisationen, og det er faktisk lidt skræmmende, at vi efterhånden forholder os så roligt til det,« siger Allan Rasmussen.

»Dem, der står tilbage efter fyringsrunder, de har jo mærket et øget arbejdspres. Vi løber stærkere end vi gjorde for to år siden og vi har mindre tid til opgaverne. Det er der ingen tvivl om, og vi udkommer seks dage om ugen, og ledelsen har lagt op til, at der ikke skal laves om på det, selvom vi bliver færre,« siger han.

Medieselskabet Nordvestnyt udgiver også fem ugeaviser, som nu flytter ind på redaktionen for at skabe synergi, så de kan lave det samme med færre medarbejdere, fortæller Allan Rasmussen. Han er dog usikker på, hvordan det skal fungere:

»Jeg har ikke set planen, men det ser svært ud. Men det skal lykkedes, det skal det jo,« siger han.