Nordvestnyt genoptager arbejdet

Medarbejderne på Nordvestnyt har besluttet at genoptage arbejdet. De havde brug for at vise deres frustration, fortæller tillidsmanden, der afviser direktørens udsagn om, at ledelsen har holdt for

Medarbejderne på Nordvestnyt har besluttet at genoptage arbejdet. De havde brug for at vise deres frustration, fortæller tillidsmanden, der afviser direktørens udsagn om, at ledelsen har holdt for


Nordvestnyts redaktionelle medarbejdere har genoptaget arbejdet efter et lille døgns strejke. I går valgte de at nedlægge arbejdet i protest mod, at den daglige ledelse ikke også var en del af den store spareplan, der har kostet cirka 14 fuldtidsstillinger.

Medarbejderne har ikke fået nogle krav igennem med strejken, men de havde behov for at reagere, fortæller tillidsmand Allan Rasmussen:

»Der har været et behov for at slå et slag i luften og få frustrationerne ud. Vi har ikke haft mulighed for at få afløb for det gennem andre kanaler. Nogen foreslog, at man skulle skrive et brev, men flertallet mente, at en arbejdsnedlæggelse var den bedste måde at gøre det på. Sådan at man også kunne sende et signal udadtil. Det har man fået afløb for nu,« siger tillidsmanden, der også ser enkelte positive momenter:

»Det har styrket sammenholdet i gruppen, og folk er parate til at gribe fat på den nye opgave.«

Arbejdsnedlæggelsen kom, efter at sparerunden var gennemført. Medarbejderne havde forventet, at der også ville blive offentliggjort besparelser i den daglige ledelse, men det var ikke tilfældet. Efter strejken har chefredaktør Mogens Flyvholm dog skrevet til journalisten, at det er fejlagtigt, at ledelsen ikke også har sparet:

"Vi har denne gang nedlagt en stilling som redaktionschef, helt nedlagt en afdeling og opsagt en leder andetsteds i organisationen," skrev han blandt andet i en mail til journalisten.dk.

Men det er ikke dem, det handler om, fortæller Allan Rasmussen:

"Der er ikke nogen af dem, der tilhører den otte mand store daglige ledelse, og det var dem, som vi regnede med ville gå forrest. Ikke nødvendigvis at de skulle fyres, men det er utroværdigt, at de ikke har kunnet finde nogen besparelser dér," siger Allan Ramussen til journalisten.dk.

Han fortæller, at de forskellige redaktioner nu vil formulere spørgsmål til ledelsen, så man kan få klarhed over, hvordan det fremadrettede arbejde skal indrettes.

0 Kommentarer