Nordjyske undgår fyringer

Sparerunden på Nordjyske Medier kan alligevel gennemføres uden fyringer. Til gengæld skal medarbejderne sige ja til at nedbryde gamle faggrænser.

Sparerunden på Nordjyske Medier kan alligevel gennemføres uden fyringer. Til gengæld skal medarbejderne sige ja til at nedbryde gamle faggrænser.

Medarbejderne gik på sommerferie med besked fra ledelsen om, at der skulle spares i alt 50 mio. kroner på budgettet, og at de 12 mio. kroner skulle spares på redaktionen. Afskedigelser var umiddelbart uundgåelige.

Men nu ser det alligevel ud til, at det er lykkes at undgå fyresedler på Nordjyske Medier.

Tillidsrepræsentanterne og ledelsen er nået frem til en aftale, der indebærer, at mellem otte og 10 medarbejdere kan få en frivillig fratrædelsesordning, og at der skal spares på freelancebudgettet.
Et centralt punkt i aftalen er et forsøg med at lade journalister fotografere.

»Jeg har tidligere været meget imod fotograferende journalister, men når man bliver stillet over for et alternativ, der indeholder fyringer, så må man gå ind i forhandlingerne, hvis mine kollegaer ellers siger ja til det,« lyder det fra tillidsrepræsentant Torben Duch Holm.

I morgen torsdag er der møde i den redaktionelle medarbejderforening, hvor de ansatte skal tage stilling til, om de kan godkende resultatet af forhandlingerne. Hvis tillidsrepræsentanterne havde afvist at indgå en aftale om at skære i freelancebudgettet og lade journalister fotografere, så skulle der ifølge Torben Duch Holm have været omkring fem flere, der skulle have forladt Nordjyske Medier.

»Det, vi stod og manglede i dag, var et beløb, der svarede til en håndfuld stillinger,« siger Torben Duch Holm.

Sparerunden betyder også, at medarbejderne på Nordjyske Medier skal igennem en rokade, idet de omkring 10 medarbejdere, der siger ja til en frivillig fratrædelsesordning, ikke nødvendigvis er fordelt ligeligt mellem redaktionerne.

0 Kommentarer