Nordjyske-chefredaktør gyder olie på vandene

I søndagens udgave af Nordjyske roser og fremhæver chefredaktør Per Lyngby journalisterne bag de kritiske historier om Aalborg Havn. Det sker efter stor intern uro blandt journalisterne på avisen.

I søndagens udgave af Nordjyske roser og fremhæver chefredaktør Per Lyngby journalisterne bag de kritiske historier om Aalborg Havn. Det sker efter stor intern uro blandt journalisterne på avisen.

Tirsdag følte de sig hængt ud af ledelsen, da en fem-spaltet overskrift annoncerede, at der var fejl i deres kritiske historie om salget af Østre Havn i Aalborg, der angiveligt skulle være blevet solgt til en lokal storentreprenør.

Det skabte i ugens løb stor intern uro på Nordjyske Medier, hvor medarbejderne var vrede over, at et dementi blev udbasuneret som en top-nyhed på forsiden, og ifølge tillidsrepræsentant Torben Duch Holm lå en arbejdsnedlæggelse i flere dage og lurede.

I en udtalelse til ledelsen torsdag, kaldte medarbejderforeningen dementi-artiklen for et "historisk sørgeligt knæfald" og beklagede at tre kolleger følte sig desavourieret og ydmyget.

Søndag kom så en leder af chefredaktør Per Lyngby, hvor han fremhæver journalisterne bag historie – Anders G. Mortensen, Jesper Schouenborg og Martin Frandsen – for ihærdigt og grundigt arbejde, og samtidig beklager han måden, avisen bragte dementiet og regnefejlen i historien.

”I vores iver efter at gøre det på avisens forside i tirsdags, kom det beklageligvis til at fremstå som et knæfald for køberen af grunden, A. Enggaard A/S, der lagde sine egne tal på bordet. Og værre endnu: det kom til at fremstå som en desavouriering af vore tre medarbejdere og det arbejde, de havde lavet. Det er mit ansvar, at det indtryk kom til at stå tilbage, og ingen beklager det mere end jeg. For begge dele er forkerte. Ingen personer, organisationer eller virksomheder har indflydelse på, hvordan vi redigerer NORDJYSKE Stiftstidende. Og de tre journalister har min og chefredaktionens fulde tillid og opbakning i deres arbejde,” skriver Per Lyngby.

Han skriver videre, at avisen vil fortsætte med at dække sagen.

1 Kommentar

Christian Brinck
13. OKTOBER 2008
Re: Nordjyske-chefredaktør gyder olie på vandene
Det kan vel ikke komme som nogen overraskelse for Per Lyngby, at medarbejderne, læsere og andre tolker det som et knæfald, når man vælger at lægge det som top-historie på forsiden af betalingsavisen.