Nordjyske beklager manipulation af nyhedsfoto

Foto blev billedmanipuleret, så logo fra konkurrenten TV 2 Nord forsvandt. »Det strider mod alle vores etiske retningslinjer,« siger chefredaktør Turid Fennefoss Nielsen. Fotografen lægger sig fladt ned og beklager  

Et par hundrede mennesker var mødt op på Honnørkajen i Aalborg 16. juli 2015, da krydstogtskibet Magellan lagde til kaj. Nordjyske havde sendt en fotograf og TV 2 Nord en journalist for at dække skibets ankomst til byen, hvor det blev bygget for 30 år siden.

Men da Nordjyske senere på dagen lagde et billedgalleri fra skibets indsejling på nettet, undrede de sig på TV 2 Nord. Et stort logo på TV 2 Nord-journalistens blå vindjakke var nemlig fjernet fra billedet på nettet.

Direktør i TV 2 Nord Mikael Justesen mener, at Nordjyske er gået langt over stregen.

»Man har jo ikke bare pillet lidt ved lyset. Men har simpelthen fjernet noget fra billedet,« siger Mikael Justesen.

Minder om Trotskij

Mikael Justesen mener, at det er etisk problematisk, at Nordjyske på den måde lader, som om TV 2 Nord ikke eksisterer.

»Det er ærgerligt, at vores gode kolleger ikke ved, at vi er her – eller måske ønsker, at vi ikke skal være her. Det er lidt ligesom Trotskij,« siger Mikael Justesen med henvisning til Lev Trotskij, der blev udstødt af kommunistpartiet i Sovjetunionen og siden fjernet fra billeder, hvor han optrådte sammen med Lenin. 

Billedet er destrueret

Chefredaktør hos Nordjyske Medier Turid Fennefoss Nielsen beklager dybt brugen af billedet og vil nu rette henvendelse til TV 2 Nord for at give regionalstationen en uforbeholden undskyldning.

»Fejlen skete hos fotografen, og den er blevet påtalt kraftigt. Det strider mod alle vores etiske retningslinjer. Heldigvis lå det kun på nettet i kort tid, fordi vi skyndte os at fjerne det,« forklarer hun.

Hun siger, at det ikke giver mening af fjerne TV 2 Nords logo fra jakken.

»Vi beklager dybt, at det kunne finde vej,« siger hun om billedet, som nu er blevet destrueret.

Klappen gik ned

Fotograf Torben Hansen siger, at sagen ikke har noget at gøre med Nordjyske.

”Det er ene og alene min fejl. Jeg ville gerne kunne give dig en god forklaring på hvorfor, men helt ærligt så ved jeg det ikke. Billedet blev hverken dårligere eller bedre med det logo, det var klappen, der gik ned,” forklarer han i en mail.

 

0 Kommentarer