Nordjyder håner Nordjyske: I kom sidst til ilden

Lokal nyhedsmastodont snorksov på alle frekvenser, da storbrand sent lørdag aften vakte landsdækkende opsigt i Nordjyllands hovedstad. Mediehusets chefredaktør vil nu bringe publikum en undskyldning og forbedre nyhedsberedskabet.

Lokal nyhedsmastodont snorksov på alle frekvenser, da storbrand sent lørdag aften vakte landsdækkende opsigt i Nordjyllands hovedstad. Mediehusets chefredaktør vil nu bringe publikum en undskyldning og forbedre nyhedsberedskabet.

En voldsom brand hærger tagetagen på en boligblok i det vestlige Aalborg lørdag aften, og branden ses i store dele af Danmarks fjerde største by. Tre kvarter efter brandens opståen cirka klokken 22 begynder de landsdækkende webaviser at skrive og bringe billeder, og TV2 News finder breaking-skiltet frem.

Samme aften er der dog ingen flammer at se på den regionale og døgnsendende tv-station 24Nordjyske, og på hjemmesiden nordjyske.dk med bjælketitlen "Først med de nordjyske nyheder" er en fallitramt musikfestival i Vesthimmerland stadig tophistorie og forbliver det natten igennem.

Samlet går der næsten 10 timer, før Nordjyske.dk søndag morgen kort før klokken 8 bringer nyheden, og forsinkelsen får læserne til at skumme over af fnys i kommentarfeltet:

"Ifølge Nordjyske åndede alt fred og ro i den nordjyske hovedstad, mens man på eb.dk og bt.dk kunne læse, at tapre brandfolk og politifolk kæmpede for beboernes liv og for at få alle ud af den brændende ejendom, alt imens personalet på nordjyske.dk sov deres blide tornerosesøvn," skriver en bruger ved navn Jimmy Frydkær Dürr, blot en af flere kritiske læsere.

Chefredaktør ved Nordjyske Medier Lars Jespersen er heller ikke stolt af forløbet. Han påpeger, at mediehusets nyhedsredaktion ikke er døgnbemandet, men at en intern telefonkæde mellem medarbejdere skal sikre, at også ualmindelige begivenheder på fjerne tidspunkter bliver dækket omgående.

»Når det så ikke virkede, skyldes det en ærgerlig kommunikationsbrist, som jeg ikke vil give en enkelt person skylden for. Det er vores ansvar i ledelsen at sikre, at rammerne får tingene til at fungere,« siger Lars Jespersen, som nu vil bringe mediehusets publikum en offentlig undskyldning, mens han lover at forbedre nyhedsberedskabet.

Nordjyske vandt dog landsdelens lokalopgør. Der gik endnu længere tid, før de regionale nyhedshjemmesider til DR og TV 2 bragte nyheden.

0 Kommentarer