Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:05 03.03.2022 Anna Sol Jørgensen

Nordiske medier går sammen om at støtte Ukraines frie presse

De nordiske medieorganisationer er gået sammen om at give direkte støtte til Ukraines frie presse for at sikre, at medierne kan fortsætte med at levere nyheder og reportager.

Det skriver brancheorganisationen Danske Medier i en pressemeddelelse.

“I krig er sandheden det første offer, og vi har med al tydelighed og i al sin gru set, hvordan hele det russiske informationsapparat er engageret i en misinformationskampagne af hidtil usete dimensioner rettet både mod Ukraine og mod offentligheden i den vestlige verden. Det er fuldstændig afgørende, at der findes en modvægt til misformationen fra frie, uafhængige medier, der kan bringe troværdige nyheder frem om udviklingen,” siger Danske Mediers administrerende direktør, Mads Brandstrup, i pressemeddelelsen.

Danske Medier bidrager med 75.000 kroner til den fælles indsats, som også Mediebedriftene i Norge, Tidningsutgivarna i Sverige og Finnmedia i Finland står bag. De vil arbejde sammen med internationale samarbejdspartnere for at sørge for, at hjælpen når frem til de rette.

Dansk Journalistforbund sendte forleden 130.000 kroner til to konkrete medier i Ukraine. Pengene skal gå til at kunne købe sikkerhedsudstyr som hjelme og skudsikre veste samt elektronisk udstyr.

SENESTE NYT

Flere nyheder