Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:42 13.01.2022 Sebastian Goos

Nordisk Journalistforbund: Afhøringer af journalister er meget bekymrende

Nordisk Journalistforbund (NJF) udtrykker stor bekymring for tendensen med at indkalde journalister til afhøring hos politiet i sager, der vedrører læk fra de enkelte landes efterretningstjenester.

Det oplyser forbundet i en udtalelse. Forbundet er et samarbejde mellem journalistforbundene i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

NJF konstaterer, at tendensen finder sted i ”adskillige” nordiske lande:

”Det sker på trods af den kendsgerning, at journalister selvfølgelig ikke kan eller vil udlevere navne på kilder, eller hvad de diskuterer med kilder. Det burde være almen viden hos politiet og efterretningstjenesterne,” lyder det videre i udtalelsen, som også er underskrevet af Tine Johansen, formand i Dansk Journalistforbund.

”Arbejdsmetoderne i efterretningstjenesterne har offentlighedens interesse, og som sådan er det helt legitimt at dække dem journalistisk. NJF-præsidiet mener, at denne opførsel fra politiet og efterretningstjenesterne kan tolkes som et forsøg på at presse journalister og medier til at undlade at dække vigtige sager om efterretningstjenesterne,” afsluttes udtalelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder