Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:28 07.11.2022 Anna Sol Jørgensen

Nordisk Journalistcenter er tilbage på sporet efter beslutning om millionbevilling

Nordisk Journalistcenter er tilbage på sporet efter beslutning om millionbevilling

Niels Nygaard

Det har været nogle skrabede og usikre år for Nordisk Journalistcenter (NJC), der siden 2020 kun har kørt på en del af centrets normale bevilling.

Men nu er centret, der udbyder efteruddannelse for journalister i Norden og arbejder for at styrke netværket mellem nordiske journalister, tilbage på sporet, efter at Nordisk Råd i sidste uge besluttede at genoprette bevillingen på en million kroner til Nordisk Journalistcenter og føre bevillingen tilbage til niveauet fra 2017.

Nordisk Journalistcenter, der holder til på DMJX i Aarhus, har eksisteret siden 1957 og har flere gange været lukningstruet. Senest var i 2020, hvor centret fik besked om at skulle skære 700.000 kroner af sit budget grundet en beslutning fra Nordisk Ministerråd. En del af bevillingen blev kort efter reddet med en million-bevilling på den danske finanslov. Og nu er centret så kommet tilbage på den nordiske finanslov.

”De tider, vi er i, er en påmindelse om de værdier, der ligger til grund for NJC’s aktiviteter, og vi har demokratiets og ytringsfrihedens fane med os, når vi beskedent fejrer denne glade nyhed,” siger Olav Njaastad, der repræsenterer norske journalister i Nordisk Journalistcenters advisory board, i en pressemeddelelse.

Nordisk Råd har i drøftelserne hæftet sig ved, at der er brug for en stærk nordisk journalistik, der kan være med til at modvirke falske informationer. Den opgave er særdeles vigtig nu, fremhæver Hans-Henrik Holm, professor emeritus i international politik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og formand for NJC’s advisory board:

”Norden står sammen efter Ruslands angreb, og nye muligheder skabes på regionalt niveau. For første gang siden Kalmar-unionen er de nordiske lande i samme situation. Hertil kommer fælles klimaudfordringer og et forandret Europa. Styrket nordisk samarbejde blandt journalister er én af løsningerne,” siger han i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder