Nordisk Film beklager brud på ophavsret

Nordisk Films Biografer undskylder, at de uden tilladelse har brugt en grafik med nytårsmotiv på sin Facebook-side. »Jeg håber, de 493 andre, der har brugt grafikken, gør det samme,« siger direktøren  

Grafiker og blogger på Journalisten Michael Hammel får nu kompensation for, at Imperial-biografen i København har brugt hans grafik på sin Facebook-side uden at betale for det.

»Når vi bliver gjort opmærksom på, at vi har kvajet os, reagerer vi straks. Jeg håber, de 493 andre, der har brugt grafikken, gør det samme. Ophavsret er sindssygt vigtig for os, og vi er kede af det, fordi vi ikke ønsker at overtræde vores ophavsretsforpligtelse,« siger Jacob Elkær-Hansen, salg- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer.

Han skrev til Michael Hammel sent i går aftes og tilbød kompensation for fejlen.

I går skrev Michael Hammel et blogindlæg om en grafik med nytårsmotiv, som han havde fundet næsten 500 steder på nettet uden at få betaling for det. En af de virksomheder, der havde brugt grafikken, var Nordisk Films Biografer.

Michael Hammel bemærker, at filmbranchen selv går efter folk, der bryder ophavsretten.

»Når de reagerede så hurtigt, viser det, at de godt ved, at det er en dårlig sag, som de ikke kan leve med, når de skal håndhæve deres egen ophavsret,« siger han.

Ifølge Michael Hammel er ophavsretten ikke så nem at overholde, som for eksempel Rettighedsalliancen hævder, når de siger, at ”folk bare kan lade være”.

Jacob Elkær-Hansen erkender, at reglerne kan være svære at overholde.

»Jeg ved ikke, hvordan vi fandt Michaels grafik. Jeg gætter på, at nogen andre har taget grafikken, og andre har lånt det, og så er det endt et sted, hvor det kunne se problemløst ud at bruge det,« siger Jacob Elkær-Hansen, der har indskærpet reglerne for ophavsret over for medarbejderne.

Michael Hammel vil nu foreslå, at Nordisk Film Biografer betaler 5.998 kroner for hver overtrædelse af ophavsretsloven. Det giver i alt 17.994 plus moms.

0 Kommentarer