Nominerede til Kristian Dahl-pris kæmper for samfundets svageste – se dem her

Årets nominerede til Kristian Dahls Mindelegat er fundet. Der er tale om tre makkerpar og to solojournalister

Om en uge vil komitéen fortælle, hvem den endelige vinder af Kristian Dahls Mindelegat 2020 bliver.

Prisen gives ifølge fundatsen til en yngre journalist fra københavnske Kreds 1, ”som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde”. Med prisen følger et legat på 15.000 kr.

Der har i år været 11 indstillede projekter, hvilket er færre end de foregående år, men til gengæld var stort set samtlige ualmindeligt stærke produktioner, oplyser juryen.

”Årets indstillede vidner om, at den sociale indignation lever i bedste velgående blandt landets yngre journalister. Langt størstedelen af produktionerne viser journalister, der kæmper kampen for samfundets svageste. Og de gør det fremragende,” udtaler formand for Kristian Dahls Mindelegat Pernille Aisinger ifølge Kreds 1.

Sidste år vandt Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen mindelegatet for DR-podcastserien ’Det Perfekte Offer II’.

I år har komitéen valgt disse fem nominerede ud:

Ole Hall, DR, for i en række radioprogrammer at afsløre forsikringsselskabers ulovlige og omfattende kønsdiskrimination mod kvinder.

Julie Schneider og Ida Nyegård Espersen, Berlingske for artikelserien ’Netværket’, der afslører, hvordan boligspekulanter og topadvokater med ufine metoder udnytter og spekulerer i ejendomme og trængte boligejere.

Nanna Muus Steffensen, freelance, for under meget vanskelige forhold og som den eneste danske journalist med base i Afghanistan utrætteligt at give os vigtige historier om udviklingen og hverdagen for landets beboere.

Steen Schat-Holm, Thomas Østerlin Koch, Joachim Claushøj Bindslev og Peter Vesterlund, TV 2, for artikler og ’Operation X’-programmer, der afslører en omfattende gældsskandale i Danske Bank.

Mathias Sonne Mencke og Anders Redder Nørgaard, Kristeligt Dagblad, for gennem en stærk personfortælling om 26-årige Huda Ali Ahmads tragiske skæbne at sætte fokus på et systemsvigt og tvinge myndighederne til at erkende et drab.

Udvalget, der uddeler Kr. Dahls Mindelegat, består af:
Formand:Pernille Aisinger, Fagbladet Folkeskolen
Ronja Pilgaard, Danwatch
Abdel Aziz Mahmoud, DR
Miriam Dalsgaard, Politiken
Knud Brix, DR
Anders-Peter Mathiasen, Haddock Press

 

0 Kommentarer