Nominerede til Bording-prisen fundet

Journalistforundets eget kommunikationsmagasin Magasin K er blandt de nominerede til året Bording-priser.

Journalistforundets eget kommunikationsmagasin Magasin K er blandt de nominerede til året Bording-priser.

KMD-sagen, Mærsks behandling af medarbejdere i den tredje verden og lange portrætter i Ud & Se. Det er de journalistiske bedrifter, der indtil videre er blevet belønnet med en nominering til årets Bording-journalistpris.

Den uddeles af Danske Specialmedier til en eller flere journalister på et specialmedie, der har leveret en "bemærkelsesværdig journalistisk præstation inden for fagets discipliner".

I kategorien mediepris, som uddeles til et helt medie, er Dansk Journalistforbunds eget magasin om kommunikationsbranchen, Magasin K, nomineret sammen med Natur&Miljø og Scenario.

Vinderne offentliggøres ved en prisoverrækkelse på Københavns Rådhus den 17. jun.

De tre nominerede til journalistprisen er indstillede for:

Kristian Hansen, Computerworld:
I en serie på over 100 skarpe online-artikler har Kristian Hansen på vedholdende, systematisk og dybdeborende vis afdækket en af de største udbudsskandaler i Danmark i nyere tid: Hvordan et stort antal kommuner fik tegnet kontrakter med KMD uden udbud og samtidig modtog gaver fra it-firmaet.

Peter Rasmussen, Fagbladet 3F:
Indstilles for serien "Gigantens globale baggård" – en række afslørende og kritiske artikler og videoer om Danmarks mægtigste koncern, A.P. Møller-Mærsk, og selskabets behandling af medarbejdere i den tredje verden.
Serien blev bragt i Fagbladet 3F i foråret 2010 og påviste, hvorledes A.P. Møller-Mærsk og koncernens selskaber i udlandet overtræder love og regler i de lande i den tredje verden, hvori de opererer, overtræder FN-konventioner samt ikke lever op til koncernens egne etiske retningslinjer.

Rune Skyum Nielsen, Ud & Se:
Han indstilles for sine velskrevne og velresearchede portrætter i DSB's månedlige passagermagasin Ud & Se.
Med en stilsikker, men alligevel eksperimenterende tilgang, har Rune Skyum-Nielsen igennem en håndfuld år udfordret portrætgenren, og Rune Skyum-Nielsen formår i særlig grad at få ofte pressesky danske profiler til at fortælle deres historie sjældent åbenhjertigt. Selv når det gælder garvede rotter som Kim Larsen, bringes der nyt til torvs med nye værktøjer. Det formår journalisten, fordi han kombinerer fortælletekniske eksperimenter med grundigt benarbejde, sart menneskefornemmelse og sprogforståelse.
Alle sammen kvaliteter, der udnytter magasinets rummelige format til at komme dybere og længere.

Læs samtlige 20 indstillede her.

De nominerede til medieprisen er indstillede for:

Natur&Miljø
Danmarks Naturfredningsforenings medlemsmagasin 'Natur & Miljø' blev i 2010 relanceret med det formål at kaste støvet af sig. Magasinet er Danmarks største naturmagasin, der både rummer klassisk magasinjournalistik og medlemsinformation.

Magasin K
Indstilling af Magasin K til Anders Bordings Mediepris 2011
DJs Kommunikationsmagasin, Magasin K blev i 2010 relanceret med nyt indhold og ny visuel identitet med det formål at skabe et stærkere specialmedie til DJs medlemmer, der arbejder med og interesserer sig for kommunikationsfaget.

SCENARIO er et nyt internationalt magasin, der udkommer i to versioner på dansk og engelsk. Det udgives af Instituttet for Fremtidsorientering, og nogle havde derfor nok forventet et magasinformat, udviklet udelukkende til elektronisk brug. Det er jo fremtiden, forlyder det. Og det er også delvist rigtigt, hvorfor vi også arbejder på en e-version direkte til tablet computers. Men papiret er ikke dødt, og med SCENARIO har Morten Grønborg og det øvrige redaktionshold vist, at dets taktile egenskaber fortsat er uovertrufne, når det gælder fotos, tekst og grafik i samspil.

Læs samtlige indstillinger til medieprisen her

0 Kommentarer