”Nogle er bange for kun at få et 10-tal”

Camilla Eskesen elsker gruppearbejdet på uddannelsen Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet. Men karakterræset fylder for meget. ”Jeg tror vitterligt, at mange er bange for at tabe ansigt. Det er åndssvagt, fordi man lærer af sine fejl,” siger hun

Camilla Eskesen begyndte sammen med 120 andre studerende på Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet sidste år.

Camilla Eskesen var dengang 24 år og dermed en af de ældre studerende. Andre kom lige fra gymnasiet. Siden er der sket meget på studiet.

”Den største forskel er frafaldet. Vi var 120, da vi begyndte, og nu kommer der kun 30-40 studerende til forelæsningerne,” siger hun.

Det er især mange af de unge studerende, der ikke dukker op.

”Jeg synes, vi er en fin kerne tilbage, som har forskellige kvalifikationer og baggrunde.”

Elsker gruppearbejde 

En af de bedste oplevelser på studiet har været gruppearbejdet, siger Camilla Eskesen.

”Jeg elsker gruppearbejde, fordi der opstår en dynamik i gruppen, når folk kommer med deres forskellige input. Der er bump på vejen og konflikter, der skal løses. Der skal tages hensyn, og man skal favne bredt. Men jeg er overbevist om, at det er en god forberedelse til at komme ud på arbejdsmarkedet. På en arbejdsplads har folk jo også forskellige kundskaber og måder at angribe et problem på,” forklarer hun.

Nogle frygter et 10-tal

Til gengæld synes hun, at karakterer fylder for meget på studiet.

”Nogle er bange for kun at få et 10-tal,” fortæller hun.

Camilla Eskesen er tilfreds med sine egne karakterer. Men hun har bemærket, at karakterer betyder så meget, at nogle studerende foretrækker at holde deres karakterer for sig selv.

”Vi presser hinanden. Efter eksamen bliver folk spurgt, hvilken karakter de har fået. Ikke hvordan det gik, eller hvad de lærte af eksaminationen,” siger hun.

Frygten for at fejle

Hun siger, at det er en åben diskussion på studiet, at det er vigtigt at overvinde frygten for at begå fejl.

”Jeg tror vitterligt, at mange er bange for at tabe ansigt. Det er åndssvagt, fordi man lærer af sine fejl. Men man ønsker ikke, at andre skal se det. Det er noget, vi kan diskutere i timevis. Mange af de andre har det på samme måde. Alligevel er vi ikke gode nok til at åbne os over for hinanden.”

Ifølge Camilla Eskesen kan man ikke udvikle sig, hvis man ikke tør fejle.

”Så enkelt er det faktisk. Man behøver ikke få det ene 12-tal efter det andet for at vise, at man er dygtig.”

Faktisk tæller netværk mere end karakter, når man skal søge job, mener hun.

”Du får ikke et fedt job på dine karakterer, men fordi du har et netværk, hvor folk kan se, at du har nogle relevante kvalifikationer,” siger hun.

Lyt til den ros, du får

Sidste år sagde Camilla Eskesen til Journalisten, at hun var lidt bange for, at hun som jyde ville have svært ved at sælge sig selv.

Hun har for nylig skrevet en artikel om janteloven. Men hun tøver med at publicere den.

”Det er lidt ironisk. Men jeg ved ikke, om jeg er klar til det.”

Hun er dog blevet bedre til at tro på sig selv.

”Man skal bare lære at lytte til den ros, man får.”

Interesserer sig for filmens verden

Da hun begyndte på Kommunikation og Digitale Medier, havde hun løst en række kommunikationsopgaver for kunstfilmbiografen Biffen i Aalborg.

Nu skal hun arbejde for Filmpotten, som eksponerer smalle film for et bredere publikum.

”Min chef på Biffen havde anbefalet mig til jobbet, som jeg troede, jeg først skulle have en gang i fremtiden,” siger hun.

Hun er blevet mere og mere interesseret i filmproduktion og filmdistribution.

”Det er en verden, der åbner sig for mig. Det er det, jeg lige nu helst vil arbejde med.”

 

0 Kommentarer