»Noget lort!«

Tillidsrepræsentant på JydskeVestkysten havde frygtet en sparerunde, men hans målsætning er at slippe igennem uden egentlige afskedigelser.

Tillidsrepræsentant på JydskeVestkysten havde frygtet en sparerunde, men hans målsætning er at slippe igennem uden egentlige afskedigelser.

Det er 11 redaktionelle stillinger på JydskeVestkysten, den tilhørende webredaktion samt Radio Scale, der kommer til at lade livet i besparelsen på i alt 19 stillinger i Syddanske Medier.

For tillidsrepræsentant Steffen Lilmoës var det ikke en kæmpe overraskelse. For godt nok er der sorte tal på bundlinjen, men de er ikke store nok.

»Hver fredag får vi en økonomisk opgørelse fra ledelsen, som fortæller, hvor vi står økonomisk. Og det har ikke været opmuntrende læsning de sidste måneder. Vi kører ganske vist med overskud, men tallene er bare ikke tilstrækkeligt store efter ledelsens mening,« forklarer Lilmoës.

Hvordan hænger det sammen for dig, at man skal fyre medarbejdere, når virksomheden kører med overskud?

»Jeg synes det er noget lort. Om det er nødvendigt eller ikke nødvendigt, det er svært at sige. Det er ledelsen, der sidder med tallene og skal lave budgetterne.«

Ledelsen i Syddanske Medier har fra starten erklæret sig åben for at undgå fyringer ved i stedet at lave frivillige aftrædelsesordninger. Problemet er bare, at der er ved at være tyndet godt ud blandt de ældre medarbejdere, der kunne være interesserede.

»Vi har været igennem de her sparerunder med jævne mellemrum de senere år. Både i 2009 og 2007 havde vi afskedigelser og frivillige aftrædelser. Så der er ikke mange tilbage i den målgruppe på 63-64 år, der naturligt ville være interesserede i at gå fra,« siger Steffen Lilmoës.

Hans målsætning er dog at man kan finde løsninger, så man helt undgår at fyre folk. Hvis ikke det kan ske gennem fratrædelsesordninger vil han opfordre til, at man kigger på alternative besparelser.

Medarbejderne på JydskeVestkysten holder fagligt møde torsdag formiddag, hvor man vil diskutere ledelsens udmelding. Herefter vil Steffen Lilmöes gå i forhandlinger med ledelsens om afskedigelserne, hvilket han efterhånden har oparbejdet en vis rutine.

»Vi har været igennem det jer så mange gange, så det kører næsten på rygraden.«

0 Kommentarer