Nobelprisvinder var i kontakt med 50 journalister på fire timer

Pressens folk var vilde, da den dansk-amerikanske professor Dale T. Mortensen i går modtog Nobelprisen i økonomi. Den 71-årige professor kom i går i hele verdenspressens spotlight.

Pressens folk var vilde, da den dansk-amerikanske professor Dale T. Mortensen i går modtog Nobelprisen i økonomi. Den 71-årige professor kom i går i hele verdenspressens spotlight.

Dale. T Mortensen har været tilknyttet Aarhus Universitet siden 2006. Pressechef på Aarhus Universitet, Anders Correll, fortæller om dagen fra hans synspunkt:

»Vi anede ingenting om prisen overhovedet. Da jeg hørte rygtet, fik jeg fat i Dale. T. Mortensen. Han havde også hørt det en time forinden, men var alligevel gået ind for at gøre et seminar færdigt.«

Rygtet blev bekræftet, og Presseenheden kørte det store skyts i stilling og lavede en pressekonference. Medierne ville alle have særinterview og flokkedes omkring Dale T. Mortensen.

Anders Correll blev ringet op af alt fra CNN til et colombiansk medie.

»Jeg tror, at vi talte med minimum 50 journalister fra klokken 15-19.30 i går. Heldigvis tog Dale T. Mortensen det roligt og bevarede jordforbindelsen. Og det gjorde naturligvis de meget hektiske timer noget lettere. Forberedelse på mødet med så massivt et presseopbud havde vi ikke haft meget tid til.«

Den udenlandske efterspørgsel var så stor, at Dale. T Mortensen røg i CNN i prime-time. Derefter gennemførte han en live-pressekonference fra Anders Corrells' mobiltelefon via det amerikanske universitet Northwestern. På 30 minutter blev han interviewet af 15-20 journalister fra mange af de store medier i USA.

Det var et bevidst valg, at gårsdagens pressedækning handlede om nyheden og ikke den langhårede forskning, som ligger til grund for prisen. Anders Correll ved ikke, om universitet ville have vægtet sådan for 10 år siden. De interesserede medier kunne i går få en præsentation af Dale. T. Mortensens forskningsresultater om arbejdsløshed af to danske forskere.

»Mange af journalisternes spørgsmål var ens. De amerikanske medier hæftede sig naturligvis ved hans forskning om arbejdsløshed, mens de danske medier var meget interesserede i hans fædrene ophav – at hans far var udvandret fra Hobro osv.«

De næste uger kommer til at gå med at få medierne til at interessere sig for selve baggrunden for prisen.

0 Kommentarer