Mediekritik

Noa Redington: Langtfra sikkert, at alle vælgere opfanger EB’s forkerte historie om Pape

Ekstra Bladets kritiske forsidehistorie om Søren Pape Poulsen var faktuelt forkert. Det kan få konsekvenser for Pape, men det siger også noget om, at han har mistet selvtilliden, lyder det fra Noa Redington

Ekstra Bladets usande historie om statsministerkandidat Søren Pape Poulsen er ”ekstremt kritisk” og kan få politiske konsekvenser for Det Konservative Folkeparti.

Det siger politisk kommentator Noa Redington.

”Omkring halvdelen af vælgerne beslutter sig for, hvor de præcist skal sætte deres kryds, i den sidste uge op til et folketingsvalg. Når et medie så laver en fejl på forsiden, som er blevet viderebragt og citeret i andre medier, er det ikke sikkert, at vælgerne faktisk ser rettelsen,” siger han:

”Det kompromitterer Ekstra Bladets journalistik, særligt når vi er i en slutspurt i valgkampen. Man kan som læser sidde og tænke, at Ekstra Bladet har haft en dagsorden, der har handlet om at få Pape ned med nakken, mere end de har haft en dagsorden om at lave slagkraftig og kritisk journalistik.”

Ekstra Bladet bragte i går en forsidehistorie, hvor mediet skrev, at Søren Pape Poulsen i juli sidste år trodsede Udenrigsministeriets rejsevejledninger, da formanden for Det Konservative Folkeparti rejste til Den Dominikanske Republik.

Men Søren Pape Poulsen kunne frit rejse til landet, da han på det tidspunkt allerede var færdigvaccineret, og derfor har Ekstra Bladet i dag bragt en undskyldning.

”Det her er stærkt uheldigt og præcis det, der ikke må ske, for vi har kørt en fremragende kampagne,” sagde ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, tidligere i dag til Journalisten.

Han forklarede, at Ekstra Bladet havde fået ”urigtige oplysninger fra Udenrigsministeriet”.

Mistet selvtilliden

Mediestrømmen er i dag så voldsom, siger Noa Redington, og historien blev hurtigt citeret af TV 2 og 24syv. Derfor risikerer mange vælgere nu at overse rettelsen.

Også fordi Søren Pape Poulsen i den oprindelige historie faktisk undskyldte for at have rejst til Den Dominikanske Republik. Det er et tegn på, at partiet er ”hårdt ramt”, siger Noa Redington:

”Det er tankevækkende, at han i første omgang var ude og undskylde, selv om han ikke skulle have gjort det. Det er en forfærdelig situation for dem, for det siger noget om, hvor hårdt ramt de er. Det siger noget om, at de har mistet selvtilliden og overblikket, for Ekstra Bladets historie var jo forkert.”

Redington var personlig rådgiver for den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. Hvis han i dag rådgav Søren Pape Poulsen, ville han slå hårdt igen.

”Jeg ville slå i bordet og sige: ’Der har været en urimelig mediehetz mod Søren Pape. Vi har lavet fejl, men der bliver også bragt historier, som er faktuelt forkerte’.”

”For Det Konservative Folkeparti er det første, eneste og sidste chance for at slå tilbage. Når et medie laver en fejl, giver man politikerne muligheden for at slå tilbage og betvivle det, der ligger forud,” siger han.

0 Kommentarer