Nissen: Tv-nyheder bliver pest eller kolera

Tv-nyhederne bliver tvunget til at vælge mellem at forringe kvaliteten eller sigte mere snævert. Det mener tidligere generaldirektør i DR Christian Nissen.

Tv-nyhederne bliver tvunget til at vælge mellem at forringe kvaliteten eller sigte mere snævert. Det mener tidligere generaldirektør i DR Christian Nissen.

Tv-nyhedernes fremtid ser ikke lys ud, hvis man godt kunne lide dem, som de var engang.

Det mener i hvert fald tidligere generaldirektør hos DR Christian Nissen. Tv-medierne står i et dilemma, hvor de skal vælge mellem »pest eller kolera«, hvis de vil redde deres nyhedsudsendelser gennem et medieræs med mere konkurrence og flere nedskæringer.

Det skriver han i en kommentar i Information under overskriften 'Nyhedernes dilemma'.

Ifølge Christian Nissen er der umiddelbart to måder at håndtere problemet: Enten må medierne »renoncere på den publicistiske ambition«, blandt andet ved at flytte nyhederne ud af primetime.

Eller også må de lave snævre programmer til dem, der stadig vil have nyheder, som TV 2 News eller DR Update.

»Fortsætter udviklingen, vil disse to 'løsninger' kombineret med de mange satsninger på internettet føre til, at nyheder bliver en niche, der – når vi ser bort fra markante 'breaking news' – kun besøges sporadisk af de få,« skriver han.

En tredje løsning er at gøre nyhederne mere attraktive for masserne, ved at gøre dem mere forståelige og tilføre mere »infotainment«.

Selv om Christian Nissen ikke bryder sig om nogen af løsningerne, kritiserer han tv-medierne for at være for tøvende med i det mindste at træffe et klart valg.

»De, der vil stå sig godt med alle, mister på sigt både karakter, eksistensberettigelse og selvagtelse,« skriver han.

0 Kommentarer