Niels Lunde: Utilstrækkelig research

 Niels Lunde, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tidende, afviser, at Olav Hergel fik afvist flygtningehistorier på grund af uenighed om regeringens udlændingepolitik:"Olav Hergel fortæller i et interview i Journalisten om sin tid som journalist på Berlingske Tidende. Han oplyser, at han forlod Berlingske Tidende, fordi avisens ledelse ikke ville trykke hans interviews med flygtninge, og at avisen ikke ville have enkeltsager om flygtninge i avisen.

 

Niels Lunde, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tidende, afviser, at Olav Hergel fik afvist flygtningehistorier på grund af uenighed om regeringens udlændingepolitik:

"Olav Hergel fortæller i et interview i Journalisten om sin tid som journalist på Berlingske Tidende. Han oplyser, at han forlod Berlingske Tidende, fordi avisens ledelse ikke ville trykke hans interviews med flygtninge, og at avisen ikke ville have enkeltsager om flygtninge i avisen.

Det skyldtes, hævder han, at avisens læseranalyser viser, at læserne ikke bryder sig om den slags historier, og at avisens chefredaktion har en fast overbevisning om, at regeringens udlændingepolitik er den eneste rigtige.

Sagen er, at Berlingske Tidende bragte mange af Olav Hergels historier, men indimellem blev nogle af hans historier afvist. Ikke af politiske grunde, men fordi den journalistiske research var utilstrækkelig. Sådan er hverdagen på en avis.

Olav Hergel fortæller yderligere (i Politiken den 30. januar), at han sagde sit job på Berlingske Tidende op i protest, fordi han fik afvist en konkret historie om en familie i Frederikshavn. Historien blev imidlertid trykt i Berlingske Tidende lørdag 19. marts 2005."

0 Kommentarer