Niels Lunde til Politiken

Berlingske Tidendes tidligere erhvervsredaktør og chefredaktør Niels Lunde begynder som erhvervsjournalist på Politiken den 1. februar. »Jeg elsker at være journalist,« siger han til Journalisten.dk

Berlingske Tidendes tidligere erhvervsredaktør og chefredaktør Niels Lunde begynder som erhvervsjournalist på Politiken den 1. februar. »Jeg elsker at være journalist,« siger han til Journalisten.dk

Efter et halvt års tid til at tænke over tilværelsen har Niels Lunde valgt at takke ja til et tilbud om at blive erhvervsjournalist på Politiken på freelancebasis. Dermed er det slut med cheftilværelsen, og det passer ham storartet.

»Jeg har brugt et halvt år på at tænke over, hvad jeg kunne tænke mig at lave. Og jeg kan mærke, at jeg rigtig gerne vil tilbage til journalistikken. Jeg elsker at være journalist og noget af det sjoveste, jeg har lavet i min karriere, var netop at være journalist. Både da jeg var på Det Fri Aktuelt og på Berlingske,« siger Niels Lunde til Journalisten.dk

Han bliver hverken en del af ledelsen eller den fastansatte medarbejderstab, men freelancejournalist med virksomheder og virksomhedsøkonomi som sit væsentligste stofområde. To-tre gange om ugen skal han levere større analyser.

»Jeg vil selv kalde det hard core erhverv,« siger han og understreger, at han ser frem til en pause fra rollen som chef.

Niels Lunde begynder først i det nye job den 1. februar 2008, da han lige skal nå at lave en biografi færdig om A.P. Møller-Mærsks nye topchef Nils Smedegaard Andersen.

Bogen bygger på et hav af kilder og interview med personer, der kender den nye leder af Mærsk.

Den vil blive udgivet på enten JP eller Politikens forlag i løbet af foråret.

0 Kommentarer