Niels Lunde: »Krisen har været god for erhvervsjournalistikken«

Børsens nye chefredaktør, Niels Lunde, fortæller til Journalisten.dk, at den økonomiske krise hæver kravene til journalisterne. De skal være mere analytiske og bedre til at forklare.

Børsens nye chefredaktør, Niels Lunde, fortæller til Journalisten.dk, at den økonomiske krise hæver kravene til journalisterne. De skal være mere analytiske og bedre til at forklare.

Politikens erhvervskommentator Niels Lunde skifter til Børsen, hvor han skal være den journalistiske kaptajn. Han bliver øverste ansvarlige for indholdet på alle Børsens platforme. Avisens spalter bærer i øjeblikket præg af den økonomiske krise, verden er på vej igennem, men den har haft positiv indvirkning på journalistikken, mener Lunde.

»Den økonomiske krise har gjort branchen opmærksom på, hvor vigtig erhvervsjournalistikken er. Samtidig stiller krisen store krav til journalistens analytiske sans og evner til at forklare. Der har Børsen en kæmpe fordel, fordi vi har en stor bredde af stærke fagmedarbejdere,« siger han til Journalisten.dk.

Niels Lunde kommer ikke med store forkromede visioner om at ændre Børsen, som han allerede mener er en fantastisk avis. Han lægger dog vægt på, at avisen skal være endnu mere skarp på sin meget specifikke målgruppe. Det betyder blandt andet, at navnestoffet er virkelig vigtigt. Men først og fremmest betyder det, at journalisterne skal være tæt på den del af virkeligheden, de skriver om.

»Kravet til vores journalister er, at de forstår erhvervslivet. Jeg har været med i mere end 20 år, og det er først nu, jeg rigtig begynder at forstå, hvordan man egentlig tænker, når man bevæger sig i en verden, der er så kommerciel og international. Men vi bliver nødt til at forstå deres verden, ellers bliver vi ikke taget seriøst,« siger Niels Lunde.

Niels Lunde har allerede et langt cv, hvor der både står journalist og redaktionel leder. Blandt andet var han ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tidende mellem 2002 og 2007. Siden 2008 har han været erhvervskommentator på dagbladet Politiken. Hans indtog i Børsens chefredaktion betyder dog ikke, at erhvervslivet skal savne hans analyser.

»Men jeg er meget ydmyg over for denne opgave, og jeg skal bruge noget tid på at lære det hele at kende. Arbejdsgangene og medarbejderne. Men når jeg får fast grund under fødderne igen, vil jeg stadig gerne skrive analyser.«

0 Kommentarer