Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:23 11.01.2022 Anna Sol Jørgensen

Minister afviser at svare på, om regeringen kendte til spionchefers møder med medier

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser i et svar til Folketingets Kulturudvalg at oplyse, om regeringen var orienteret om, at cheferne for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (FE) kontaktede og holdt møder med direktører for danske nyhedsmedier.

”Justitsministeren kan orientere regeringen om sager af denne karakter i regeringens sikkerhedsudvalg,” står der i svaret.

”Jeg kan ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse besvare spørgsmål om, hvad regeringen måtte være blevet orienteret om i regeringens sikkerhedsudvalg, idet oplysninger herom er klassificerede,” fortsætter det.

Møderne blev afholdt, efter at fire nuværende og tidligere medarbejdere i efterretningstjenesterne i december blev anholdt og sigtet for at videregive fortrolige oplysninger fra spiontjenesterne. På møderne blev mediebosserne mindet om, at det også vil være strafbart for medier at viderebringe fortrolige oplysninger, de måtte være kommet i besiddelse af.

Møderne har vakt skarp kritik fra mediebranchen og også fra politisk hold, og Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, ville gerne sikre sig, at der ikke var politisk indblanding i beslutningen om at afholde møder med mediehusene.

SENESTE NYT

Flere nyheder